Voetbal regio Dalfsen

Dramatische openingsfase nekt ASC’62

Na anderhalve maand winterstop werd er afgelopen zaterdag weer om de punten gespeeld. ASC ’62 reisde af naar Koekange om aan te treden tegen de lokale trots Vitesse ’63. De laatste keer dat de verenigingen tegen elkaar gespeeld hebben dateert al weer uit de vorige eeuw. De afwezige hoofdtrainer Herman Oosterhaar werd deze middag vervangen door zijn assistent Fred Zwiggelaar.

De wedstrijd was nog geen drie minuten bezig en ASC kreeg al een enorme dreun te verwerken. Een snelle aanvaller van Vitesse kruiste voor verdediger Aron Volkerink langs, werd licht geraakt en kwam ten val. De scheidsrechter wees resoluut naar de stip, maar daar was het leed nog niet mee geleden. Volkerink werd ook de rode kaart getoond. Dat was wel een hele zware sanctie. Vervolgens werd de strafschop binnengeschoten en was de achterstand een feit. Toen vijf minuten later ook de 2-0 al een werd gemaakt leek de wedstrijd al gespeeld. Toch herpakten de Dalfsenaren zich en werd er compact verdedigd. Toch had het zomaar 3-0 kunnen worden, maar een schot verdween, via de onderkant van de lat, weer het veld in. ASC begon ook weer meer aanvallend te denken en al snel werd de aansluitingstreffer gemaakt. Via een goed opgezette aanval scoorde Pim van Gelder, op aangeven van Erik Bos, de aansluitingstreffer (2-1). Daarna bleef de wit-blauwe formatie het proberen. Uiteindelijk was het alleen een schot van Matthijs van Gelder dat binnen de palen, maar recht op de doelman, voor enig gevaar zorgde. Ruststand 2-1. Na de hervatting was het een stuk tammer in de wedstrijd. ASC’62  was niet bij machte om nog serieus gevaar te stichten. Alleen bij een schot van Chiel Pasman vanaf de middellijn werd de adem even ingehouden. De doelman was kansloos, maar de bal ging een metertje naast. Ook door enkele aanvallende wissels probeerde Fred Zwiggelaar nog het tij te keren, maar dat lukte ook niet. Ook tegenstander Vitesse zag zich geen kans de man meer situatie uit te buiten. Uiteindelijk  bleef het bij één gevaarlijk schot, maar die werd vakkundig door doelman Thom Scherpenkate uit het doel geranseld. Eindstand 2-1. De helft van de competitie zit er nu op. De Dalfsenaren staan nu op de 6e plek met 20 punten uit 12 wedstrijden. Zaterdag de eerste thuiswedstrijd van 2024. Buurman FC Ommen komt dan op bezoek, aan vang 14.30 uur. De uitwedstrijd werd in september een 3-1 nederlaag.

S.V. Dalfsen geeft het weg in het eerste kwartier

Ondanks goede bedoelingen stond s.v. Dalfsen in de wedstrijd tegen Alchilles’12 binnen het kwartier achter met 3-0. Diverse individuele fouten in de Dalfser verdediging brachten Achilles’12 in deze luxe positie. Doelpunten makers aan Hengelose zijde waren Nick Harberink (1x) en Damon van Hoften (2x). Hierna pakte Dalfsen de draad goed om maar kwam de slechte start niet meer te boven. Achilles liet zich comfortabel terug zakken en kwam er met snelle counters uit. Dalfsen gaf niets meer weg maar wist zelf ook niet meer te scoren zodat de rust met 0-3 werd bereikt. Na de hervatting ging Dalfsen voor een alles of niets en kwam door een mooie treffer van Sam van den Anker op 1-3. Ondanks diverse goede kansen werd er niet meer gescoord en gingen de drie punten mee naar Hengelo. Zondag speelt Dalfsen een uitwedstrijd tegen RKZVC, aanvang op Sportpark De Greune Weide in Zieuwent is 14.00 uur.

Goede overwinning van V.V. Hoonhorst tegen Emst

Hoonhorst speelde thuis tegen Emst en on verdiend met 4-1.Voor Hoonhorst was het de eerste wedstrijd sinds 10 december, waarbij het de vraag was of het ontbreken wedstrijdritme voldoende was om middenmoter Emst te verslaan. Aderlating voor de coach was dat tijdens de galamiddag van de Hoonhakkers aanvoerder Sten Klein Herenbrink, alias aftredend Prins Sten de Eerste, verstek moest laten gaan en ook enkele vaste krachten moest missen. Het gevolg was dat het basisteam flink verjongd was en Hoonhorst startte met een gemiddelde leeftijd van 21 jaar. Vanaf het begin was Hoonhorst de voetballende ploeg. Tegenstander Emst zocht veelvuldig de lange bal en bracht Hoonhorst daarmee regelmatig in defensieve problemen. Na vier minuten was het de snelle spits van Emst die defensief getreuzel in de laatste linie genadeloos afstrafte (0-1). Hoonhorst kreeg kansen alhoewel het niet goed genoeg lukte om de openingen in de defensie bij Emst te vinden. Mike Damman weerhield Hoonhorst van een 0-2 achterstand door met een krachtige redding de spits van Emst het scoren te ontnemen. Kort voor rust moest Emst met tien man verder. Na een eerder gele kaart wegens commentaar op de leidsman, was het dezelfde speler die het Hoonhorst een mogelijkheid tot een snelle vrije trap ontnam. In het tweede gedeelte van de wedstrijd, met name in het laatste kwartier, braken de Hoonhorst invallers de ban. Met in Maikel Meijer en Jostino Kroes een paar verse krachten binnen de lijnen bleef het eerste lastig de opening te vinden. Een prachtige goal een kwartier voor tijd van invaller Maikel Meijer, een afstand schot van 25 meter vol op de slof over de Emster doelman, bracht Hoonhorst naast Emst. D’r op en erover werd door menigeen langs de kant geroepen. Zo gebeurde ook. Ivor Smook verdubbelde de marge met een “zondagS.V.oorzet” tussen de palen waar de keeper zich op verkeek met de laagstaande zon (2-1). Youri van Mourik vond in de diepte door het centrum Jostino Kroes, die zorgde voor de beslissende 3-1 en diezelfde speler bepaalde de eindstand op 4-1 na een aanval over de rechterflank. Zondag speelt Hoonhorst om 14.00 uur uit tegen Go Ahead Deventer.

V.V. Lemelerveld pakt drie punten van subtopper Ruurlo

Lemelerveld speelde thuis tegen subtopper Ruurlo en on verdiend met 2-1. Wel was het nog even billenknijpen want tien minuten voor tijd kwam Lemelerveld in ondertal door een twee gele kaart van Job Heerink, Lemelerveld begon goed aan de wedstrijd en het Job Heerink die de thuis ploeg na een half uur spelen op voorsprong bracht, maar kort erna incasseerde hij zijn eerste gele kaart. Kort na de hervatting zette Teun in de Wal de thuisploeg op een comfortabele 2-0 voorsprong. Twintig minuten voor kwam en de bezoekers door een goede goal terug in de wedstrijd. Ivar Temmink scoorde de 2-1. Ondanks dat Lemelerveld in ondertal kwam te staan werd de overwinning keurig over de streep getrokken. Met een tiende plek rukt Lemelerveld op naar de middenmoot. Zondag speelt Lemelerveld om 14.00 uur uit tegen koploper MV.V.’29 in Harbrinkhoek.

 S.V. Nieuwleusen verwent publiek

Nieuwleusen speelde de eerste wedstrijd na de winterstop thuis tegen PH Almelo. Het hoofdveld was speelklaar gemaakt voor een vermakelijke ‘pot’ voetbal. Die kregen de vele toeschouwers dan ook voorgeschoteld. Tegenstander, PH Almelo, die op de twaalfde plek in de stand bivakkeert was een gewillig slachtoffer voor de dadendrang van de Nieuwleusenaren. Bij Nieuwleusen speelde Reinier Meijerink deze keer voorin zodat Stijn Hoekstra zijn plekje op het middenveld kon innemen. Verder speelde Nemo Hekkert nu rechtsback wat ten koste ging van Kris Tinholt die op de bank mocht plaatsnemen. De duimschroeven werden vanaf het beginsignaal aangedraaid maar het duurde toch 23 minuten voordat de thuis aanhang kon juichen. Het was Randy Vink, bediend door Nemo Hekkert, die met links keeper Karsten Knaken verschalkte. Even later kwam er toch onverwachts een kleine kink in de kabel nadat Saake Malestein iets wat te makkelijk zich de bal liet ontfutselen door Tomas Wijnen die daarna beheerst de 1-1 liet aantekenen. Lang mocht PH niet genieten van de onverwachte gelijkmaker want het was  Thomas Koobs, op aangeven van Tom Vasse, die ook met zijn linker Karsten Knaken op het verkeerde been zette. Ruststand 1-1. Na de hervatting had de ploeg van trainer Jeroen Elzinga de thee goed verteerd. Met ragfijne combinaties werd PH van het kastje naar de muur gestuurd. Vink scoorde al heel vlot de 3-1 na een afgemeten voorzet van linksback Leon de Raad. Doelman Tim Hoogenkamp moest hierna nog een keer handelend optreden na een kopbal van Onne van de Hof. Het antwoord van Nieuwleusen kwam al snel toen wederom Vink kon scoren na een mooie combinatie via vele schijven. Toen Koobs ook nog even de trukendoos opengooide en daarbij medewerking kreeg van de PH defensie liet hij simpel de 5-1 eindstand noteren. Al met al een overtuigende overwinning van een heel gretig ogend team. Zaterdag speelt Nieuwleusen om 17.00 uur uit in Hengelo tegen koploper ATC ’65.

 USV zondag thuis tegen Gasselternijveen

Tijdens het inhaalprogramma van afgelopen zondag kwam USV niet in actie.  Zondag start de tweede helft van de competitie voor USV met een thuiswedstrijd tegen Gasselternijveen. Aanvang 14.00 uur op sportpark Hulsterlanden. Als voorbereiding hierop speelt USV dinsdagavond thuis een oefenwedstrijd tegen V.V. Avereest. Aanvang 20.00 uur.

Verslag: Evert Jan Goos

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.