Vilsteren begint 2024 met een overwinning

0272680_Vilsteren_-_Emst_-_2.jpg
(Archief)foto: Vilsteren won met 3-2 in en tegen Vaassen maar zag routinier en steunpilaar Wouter Mars (hier als middelpunt van festiviteiten) wegvallen met een hamstringblessure.

VAASSEN – De KNVB verordonneerde de voetballers van Vilsteren richting Veluwe. Om op sportpark De Kouwenaar in Vaassen de strijd aan te gaan met de club die haar naam ontleent aan het dorp van herkomst. S.V. Vaassen heeft betere tijden gekend, maar zit sportief gezien al enkele jaren in een neerwaartse spiraal. Vilsteren heeft tot nu toe ook al geen seizoen om echt vrolijk van te worden.

Het was tot aan de winterstop schrappen en schrapen voor Dik Runherd. De keuzeheer van Vilsteren heeft vanwege het voortdurend ontbreken van vaste krachten weinig te kiezen en moest wekelijks shoppen bij de lagere elftallen en de jeugd. De bereidheid om de plaggen uit het kunstgras te lopen is er wel, maar het noodgedwongen goochelen met de opstelling zorgt dikwijls voor averij. Het leidt niet tot continuïteit. De geelhemden komen vaak net dat beetje te kort om een resultaat uit het vuur te slepen. Het gevolg is dat Vilsteren terug te vinden in de schaduwzijde van 5F. Slechts een ploeg doet het minder en heeft nog geen enkel wedstrijdpuntje behaald. En dat is? Juist. Vaassen. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat de hekkensluiter de eerste buit van dit seizoen pakt tegen de bezoekers uit het molendorp.

En dat gebeurde ook niet. Vilsteren begon het kalenderjaar 2024 met een overwinning (2-3). Volgens Runherd was de zege zwaar bevochten, maar terecht. “Mooi complex in Vaassen, maar een slecht veld. De ene helft van het veld lag in de zon en was zacht, de andere in de schaduw en was hier en daar hard. Dat was af en toe lastig voetballen. We hebben er keihard voor geknokt en twee keer een achterstand weggewerkt.” Ondanks de twijfelachtige conditie van het veld gaf de arbiter van dienst groen licht. Dat licht sprong op rood voor de bezoekers nadat Niels Dijkgraaf de thuisclub op 1-0 bracht. De treffer wordt geëgaliseerd door Wouter Mars, die attent reageert als een schot van Sven Koggel niet afdoende wordt gepareerd. “Na de thee begonnen we slecht”, put Runherd uit zijn geheugen. “Dat kostte ons een doelpunt.” Leon Dekic zorgt dat Vilsteren wederom in de achtervolging moet. Het noodlot dreigt toe te slaan als Wouter Mars met een hamstringblessure naar de kant moet, maar de bezoekers weten het onheil te voorkomen. Justus von Martels brengt met een leep boogballetje Vilsteren voor de tweede keer langszij. Als Sven Koggel met nog een klein kwartiertje te gaan de Derbystar als en raket in de kruising jaagt dienen de contouren van een zege zich aan. Naarmate de minuten verstrijken vervagen de contouren en is de overwinning een feit.

Runherd stuurde de volgende elf de mat op: Niels Veltmaat, Lars Noordman, Mike van der Kolk, Rick Kortstee, Mathijs Kamphuis, Sven Koggel, Jelle Niens (aanvoerder), Lars Kampman, Wouter Mars (50. Pim Kamphuis), Justus von Martels en Jari Vlierman (50. Nico Nijhoff).

Stand 5F Oost (zondag): Raalte 11-25, Terwolde 9-24, Hoonhorst 9-23, TKA 11-23, Zwolle 11-21, Batavia ’90 10-14, Go-Ahead 10-13, Emst 10-12, Davo 9-12, Wissel 12-8, Vilsteren 10-7, Wesepe 11-7 en Vaassen 10-0.

Zondag speelt Vilsteren thuis tegen Wissel. De wedstrijd begint om 14.00 uur.

Verslag: Willem Lampe

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.