Vechtdal Politiek: over woningnood, de Burg. Backxlaan en sluiting Ausnutria

REGIO – Woensdag 31 januari is er weer een uitzending van Vechtdal Politiek. In de studio is de Ommense wethouder Alice van den Nieuwboer te gast en twee studenten van de opleiding journalistiek van Hogeschool Windesheim.

De studenten hebben vorig jaar reportages gemaakt over de wooncrisis in Ommen. De verhalen en reportages zijn terug te lezen en zien op de website van RTV Vechtdal. Samen met de wethouder en studenten wordt gesproken over de woonvisie van de gemeente Ommen en wat dat betekent voor jong en oud en alles wat daar tussenzit.

Werkdruk

Daarnaast spreken de presentatoren met burgemeester Erica van Lente, Bas van de der Velde (VOV), en Mariëlle Nieuwboer (Gemeentebelangen Dalfsen) over het werk en de werkdruk van gemeenteraadsleden. Nu de visie rond de inrichting van Burgemeester Backxlaan binnenkort z’n beslag gaat krijgen zal Gerda Scholte (Plaatselijk Belang Nieuwleusen) gevraagd worden wat de verwachtingen van de bewoners zijn en wordt er teruggekeken op het participatieproces. Ten slotte komt de sluiting van de melkfabriek aan de orde. Wat zijn de gevolgen voor de werknemers. Hierover een gesprek met Ron Vos (FNV) waarbij het gaat over de ontslagregelingen en het bijbehorende ‘sociaal plan’.
Het programma is online te beluisteren, maar ook via de ether: 105.9 FM | 106.3 FM. Op de website van RTV Vechtdal (Vechtdal FM) is de uitzending na woensdag 31 januari te beluisteren als podcast.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.