Staking bij zuivelproducent Ausnutria wordt steeds groter

0272477_Melkfabriek_1.JPG

Vakbonden roepen Ausnutria-werknemers in Zwolle en Kampen ook op tot staking

REGIO – Werknemers van Ausnutria in Kampen en Zwolle hebben zojuist een oproep gekregen van de vakbonden (FNV en CNV Vakmensen) om zich aan te sluiten bij de acties van hun collega’s in Leeuwarden, Heerenveen en Ommen.

Daarmee wordt impact van de staking bij de zuivelproducent steeds groter. De inzet van de werknemers is een goed sociaal plan voor de banen die verloren gaan. De vakbonden, FNV en CNV Vakmensen, hebben de werknemers in Kampen en Zwolle (hoofdkantoor) opgeroepen om vanaf vanavond 22.00 uur het werk voor 48 uur neer te leggen. Actievoerders melden zich morgen op de actielocatie aan de IJsseldijk 12 in Kampen tussen 10.30 en 12.00 uur.

Grote reorganisatie

Ausnutria, producent van baby- en kindervoeding, bereidt een ingrijpende reorganisatie voor. In Leeuwarden verdwijnen zo’n 60 banen, werd vorig najaar al bekend. Vorige week kwam daar slecht nieuws bovenop: de vestiging in Ommen gaat dicht (69 banen) en ook in Kampen verdwijnen 22 banen. FNV en CNV Vakmensen eisen een goed sociaal plan, met een betere ontslagvergoeding. Ausnutria biedt nu 0,6 maandinkomen per gewerkt dienstjaar.

Werknemers in Heerenveen en Leeuwarden gaan donderdag weer aan het werk, na een 3-daagse staking. Als Ausnutria niet ingaat op de eisen van de werknemers, komen zij op een later moment opnieuw in actie.

Werknemers in Ommen zijn vanochtend begonnen aan een staking van 48 uur. Een groot deel van de werknemers meldde zich vanmiddag op de actielocatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.