Prins Jean-Paul regeert samen met Jeugdprins Huub over Hakkersdonk

0272678_Carnaval_Hoonhorst.jpg

HOONHORST – Op zondagmiddag 28 januari maakten de Hoonhakkers uit Hakkersdonk tijdens het prinsenspektakel hun nieuwe prins en jeugdprins 2024 bekend, maar niet voordat er afscheid werd genomen van Jeugdprinses Maud en adjudanten Alicia en Sem. Ook werd afscheid genomen van Prins Sten de eerste. Hij was prins der Hoonhakkers in 2022 en tekende nog een jaartje bij in 2023, maar moest toch echt plaats maken voor prins Jean-Paul de eerste die in 2024 over Hakkersdonk zal regeren.

Jean-Paul Schemmekes is in 1986 geboren in de Dammans-Es in Hakkersdonk. Toen hij dertien jaar was, is het hele gezin verhuisd naar het Venetië van het noorden (Giethoorn). Na wat omzwervingen heeft Jean-Paul drie jaar geleden samen met zijn gezin de weg naar het mooie dorp weer teruggevonden! Dat carnaval in zijn opvoeding zit, is goed terug te vinden in de geschiedenisboeken van de Hoonhakkers. In 1995 was zijn vader John, prins der Hoonhakkers. Jean-Paul is sinds december 2023 de nieuwe uitbater van Grand Café Kappers. Dus in december kreeg hij al de sleutel van deze mooie residentie en dit carnavalsjaar mag hij de sleutel van het hele dorp in beheer houden.

‘Sorry voor de overlast’

Jean-Paul gaat er voor zorgen dat het dit jaar weer een knalfeest wordt voor iedereen die graag carnaval viert en dat doet hij uiteraard niet alleen. Hij zal worden bijgestaan door zijn raad van elf en natuurlijk jeugdprins Huub met zijn adjudanten Thomas en Mart. Huub is de middelste zoon van Niek Nijhuis en Karin Schuurman. Beide groot liefhebber van carnaval. Niek is een goed ingeburgerde Stoppelkater en Karin geboren en getogen Hoonhakker, dus aan de genen zal het niet liggen. Huub is bijna 12 jaar en heeft een oudere broer Thijs en een jonger broertje Pim, twee konijnen en een hond. Hij is van plan om er een groot feest van te maken. Zijn slogan is: “Met veel lol en gein zal carnaval met Huub fantastisch zijn.” Z’n favoriete carnavalsnummer is ‘Sorry voor de overlast’ van Snollebollekes, dus u bent gewaarschuwd.

Het was een gezellige druk bezochte middag in een bomvolle residentie. Na het officiële gedeelte zette DJ Eric Witteveen de muziek een tandje harder en bleef het samen met alle Hoonhakkers, Dondermadeurs, Piepenplassers, Sökkestoppers en Sprokkelaars nog lang onrustig in de residentie ‘Grand Café Kappers’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.