Politiek Verwoord: VOV

0272194_VOV_logo.jpg

OMMEN – Verschillende politieke partijen uit de gemeente geven hun actuele standpunten weer. Deze week is Erik Pieters van de VOV aan het woord.

Landelijk zijn verschillende partijen weer druk aan het formeren. Hierbij streven de betreffende partijen ernaar om het vertrouwen van de burger in de politiek terug te krijgen. Dit geldt ook voor de lokale politiek zoals hier in Ommen. De VOV vindt het uitermate belangrijk dat de burgers en ondernemers van de gemeente Ommen het vertrouwen in de lokale politiek behouden en/of terugkrijgen.

Participatie

De VOV denkt dat participatie een zeer belangrijk onderdeel is om het vertrouwen in de lokale politiek te behouden. Hierbij denken wij dat je dit alleen kan bereiken door open en eerlijk te communiceren; zeg gewoon wat er speelt en communiceer daar op tijd over zodat iedereen er iets van kan vinden. Of dit nou over de afsluiting van het centrum gaat, de huisvesting van arbeidsmigranten en asielzoekers of andere zaken. Wij zijn van mening dat hier regelmatig aan tekort wordt geschoten binnen de gemeente. Volgens de VOV is participatie dat je inwoners en ondernemers betrekt bij onderwerpen die spelen in de gemeente en dit doet aan het begin van een onderzoekstraject. Dit met het doel dat er op voorhand gewerkt kan worden naar een plan dat aansluit bij de wensen en eisen van bewoners en ondernemers. Dit is dus wat anders dan als raad/college een onderzoektraject een richting in sturen en dat je vervolgens als burger en ondernemer een voorkeur mag uitspreken tussen twee plannen die allebei veel nadelige gevolgen hebben. Dat is volgens de VOV dus geen participatie. Wij willen dat burgers en ondernemers al bij het opstellen van een onderzoeksvraag betrokken worden bij het oplossen van vraagstukken binnen de gemeente.

Afsluiting centrum

Dit onderwerp zal de komende tijd spelen in gemeente Ommen (afsluiting Vechtkade en Julianastraat/Schurinkstraat of 1 richtingsverkeer Julianastraat/Schurinkstraat). Het centrum van Ommen wordt voor een groot deel van de inwoners dan slecht bereikbaar, wat negatief is voor de ondernemers. En wat te denken van de nadelige effecten voor de hulpdiensten als ze bijvoorbeeld naar de Oldenhaghen moeten of ten zuiden van de Vechtbrug moeten zijn (en dan hebben we het nog niet eens over de langere aanrijtijd richting Beerze/Lemele en andere buitengebieden ten zuiden van de Vecht). Daarnaast wordt er weinig gesproken over de negatieve gevolgen van al het verkeer wat straks over de Danteweg, Chevallaraustraat, Coevordenweg, Slagenweg langs de wijken de Strangen, Vlierlanden, Alteveer, en dan de Balkerweg moet rijden. Wat komt er niet voor extra uitstoot, geluidsoverlast en drukte bij alle afslagen en rotondes. Moeten de bewoners van deze wijken straks lang wachten om in te voegen?

Belangrijke data

Volgens de VOV zijn twee data belangrijk de komende tijd: 21 maart (commissievergadering) en 4 april (raadsvergadering). Dan zal besloten worden over de toekomst van de Vechtkade en Julianastraat/Schurinkstraat in Ommen en de eventuele effecten voor vele inwoners en ondernemers.
De VOV staat altijd open voor de input van inwoners en ondernemers over deze keuze, we zijn per email te bereiken en/of op dinsdagochtend tijdens ons wekelijkse inloop bij Flater van 10.00 tot 12.00 uur.

Erik Pieters – Volkspartij Ommen Vooruit

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.