PB Dalmsholte gaat inwoners raadplegen voor toekomstvisie

  DALMSHOLTE – Plaatselijk Belang Dalmsholte gaat werken aan een toekomstvisie voor de buurtschap. Daarvoor wil men de inwoners raadplegen, een initiatief waarvoor de gemeente Ommen inmiddels een subsidie van bijna 11.000 euro heeft toegezegd.

  Plaatselijk Belang Dalmsholte maakte onlangs een nieuwe start met een aantal nieuw aangetreden bestuursleden. In samenwerking met Plaatselijk Belang Giethmen wil men nu, net als andere kernen in de gemeente, een dorpsvisie of toekomstplan opstellen voor de verdere ontwikkeling van de kern. Dit plan komt tevens voort uit de Omgevingsvisie die de gemeente vorig jaar opstelde.
  Het raadplegen van de inwoners is hiervoor een eerste stap. Hiervoor is begeleiding gevraagd voor bureau Moventem. Eerder had PB Giethmen al voor deze organisatie gekozen. Via bezoeken aan huis, maar ook raadpleging online, wil men horen hoe inwoners aankijken tegen het heden en de toekomst van de beide buurtschappen.

  Woningbouw

  De gemeente heeft een subsidie toegezegd, zoals zij ook bij eerdere initiatieven van andere kernen heeft gedaan. “We vinden het belangrijk dat inwoners zelf meedenken en meewerken aan de ontwikkeling van hun kern en het verbeteren van de leefbaarheid”, zegt wethouder Alice van den Nieuwboer. De uiteindelijke dorpsvisie moet met name richtinggevend zijn voor de woningbouw op langere termijn. Maar ook toegang tot zorg, verkeersveiligheid en het behoud van bestaande voorzieningen op het gebied van onderwijs, sport en cultuur vormen speerpunten.
  Plaatselijk Belang Dalmsholte wil een analyse laten uitvoeren van beleidsdocumenten van de gemeente, het waterschap en Landschap Overijssel. Met cijfermatige gegevens wordt de huidige stand van zaken in kaart gebracht. Daarnaast wordt een enquête onder bewoners uitgevoerd en wordt gekeken in hoeverre de wensen aansluiten bij de beleidsgegevens. Hier moet een visiedocument uit voortvloeien met keuzemogelijkheden, waar bewoners dan weer over kunnen meepraten. De gemeente Ommen dekt het subsidiebedrag van 10.950 euro uit het budget voor maatschappelijke initiatieven.

  Tekst: Hans Keesmaat
  Foto: Pixabay.com

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.