Ommen pakt partnerschap met het Duitse Recke weer op

0272651_Raadhuis_Recke.jpg
Het raadhuis van Recke.

OMMEN – Ommen gaat de vriendschappelijke contacten met de Duitse partnerstad Recke weer nieuw leven in blazen.

Achter de schermen wordt hard gewerkt om de jumelage weer vorm te geven. Eén van de eerste activiteiten is deelname aan de jaarlijkse Holland-markt die op zondag 14 april in Recke wordt gehouden. Later ligt het in de bedoeling om elke twee jaar de stedenband te onderhouden met uitwisselingen. De ideeën daarvoor worden nog verder uitgewerkt.

Hernieuwing

In 1989 hebben Ommen en Recke een partnerschap afgesproken met het doel elkaar beter te leren kennen. Echter, sinds 2010 zijn er weinig activiteiten over en weer geweest. De beide burgemeesters, Hans Vroomen en Peter Vos (Recke) hebben enkele jaren terug de draad weer opgepakt voor een hernieuwing van het partnerschap. De uitkomst was positief en het zorgde ervoor dat vertegenwoordigers uit Recke zowel in 2022 op één van de Ommer Bissinghdagen als ook in 2023 met de viering van Ommen 775 jaar stadsrechten te gast waren.

Holland-markt in Recke

Als start van de hernieuwing van de Stedenband is Ommen vertegenwoordigd op de Holland-markt die op zondag 14 april van 11.00 tot 18.00 uur op het marktplein in het centrum van Recke wordt gehouden. Er is een ruim aanbod van 32 stands. Naast Nederlandse specialiteiten zoals onder andere gebakken vis, textiel, lederwaren, verse groenten en fruit, bloemen en rozijnenbroodjes, worden ook traditionele delicatessen zoals poffertjes en Hollandse frikandellen aangeboden. De markt wordt muzikaal opgeluisterd door een blaasorkest. Overigens is er in Recke dan ook koopzondag.

 

Tekst: Harry Woertink
Foto’s: collectie OudOmmen.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.