Nieuwjaarsreceptie ACO van Elderen goed bezocht

0272191_IMG-20240118-WA0003.jpg
De nieuwjaarsreceptie van ACO van Elderen werd goed bezocht. Tijdens de bijeenkomst werden de jaarprijzen uitgereikt aan de atleten die uitzonderlijk goed hebben gepresteerd en de clubleden die zich bijzonder hebben ingezet om de club draaiende te houden.

OMMEN – Atletiekvereniging ACO van Elderen hield donderdag de nieuwjaarsreceptie in het eigen clubgebouw. Vicevoorzitter annex trainer Cor Bronk heette iedereen welkom en wenste ieder een sportief en gezond 2024 toe.

De clubman pur sang stipte diverse positieve ontwikkelingen binnen de club aan, waaronder de bereidheid van de leden om zich in te zetten voor de club op velerlei gebied. Zonder hun inzet is het onmogelijk een club draaiende en in de benen te houden. Verder blikte hij terug naar het succesvolle atletiekjaar 2023. Daarbij noemde hij de groei van de vereniging, niet alleen in het aantal leden maar ook in prestaties en activiteiten. Tevens werd er ook zeer goed gepresteerd door de atleten van ACO in het afgelopen jaar. Met gepaste trots lepelde Bronk de cijfers op. Meer dan 1250 inschrijvingen op 177 wedstrijden door het hele land, zowel op de baan als op de weg leverden liefst 328 persoonlijke- en 32 clubrecords op. Daarnaast werd 22 keer een nieuw baan- of parcoursrecord uitgezwaaid. In totaal behaalden de atleten 574 prijzen.

Beste atlete/atleet

Een vast onderdeel van de nieuwjaarsbijeenkomst is de bekendmaking van ‘de beste atlete/atleet van 2023’, voor de junioren, senioren en masters. Ook werden per categorie aanmoedigingsprijzen en een wisselbeker uitgereikt. Voor de vijf Nederlandse kampioenen waren er bloemen, te weten Yvonne Meijer, Jolanda van Dam-Dijk, Aline Kootstra, Danny Koppelman en Nick Marsman.

Jaarprijswinnaars

De jaarprijswinnaars bij de junioren: Wiep Seinen (die tevens de wisselbeker uitgereikt kreeg), Nora Assink, Daan Wierbos, Jurre de Weerd, Ize Diepman en Lincoln Martin.
De aanmoedigingsprijs ging naar C-junior Alicia Proosdij, een atlete in opkomst op de middenlange afstand. Bij de senioren en de masters wonnen: Aline Kootstra, Danny Koppelman, Yvonne Meijer en Dennis Brandenburg de jaarprijzen. Bij de senioren ging de aanmoedigingsprijs naar wegatleet Jorn Lammers. Ook ‘master’ Michel Wierbos kreeg deze prijs, voor zijn ambitie en doorzettingsvermogen op de middenlange afstanden.

Teamwisselbeker

Voor hun motivatie en trainings- en prestatiedrang kregen Aline Kootstra en Yvonne Meijer de wisselbeker uitgereikt. Nieuw was de uitreiking van de Teamwisselbeker. Deze bokaal is bestemd voor leden die zich extra en multifunctioneel inspannen voor de vereniging op allerlei gebied. Deze teamprijzen gingen naar Mario Mariani en Bertus Schutte, twee nestors binnen de club, en verder naar Ella Herbrink en Erwin Gerth.

Tekst: Willem Lampe

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.