Meesters & Gezellen in teken van wereldberoemd Noors Solistenkoor

DALFSEN – Zondag 4 februari om 15.00 uur presenteert de Stichting Tettix in samenwerking met Cultureel Café Dalfsen een betoverende uitvoering van Meesters & Gezellen in de Grote Kerk. Dit seizoen is het thema Norvegr, de oud-Noorse naam van Noorwegen.

De vier Meesters zijn ervaren leden van het wereldberoemde ‘Det Norske Solistkor’. De dirigent is Yuval Weinberg. Dit jonge aanstormende Duits-Israëlisch dirigeertalent heeft zelf jarenlang in ‘Det Norske Solistkor’ gezongen. Hij is opgeleid door de dirigent Grete Pedersen en fungeert nu als haar rechterhand. Daarnaast is hij ook dirigent van het SWR Vokalensemble in Stuttgart. In het programma van 2024 staan composities van Noorse componisten centraal. De composities vormen een visitekaartje voor ‘Det Norske Solistkor’ uit Oslo. Vermeldenswaard is dat ‘Det Norske Solistkor’ telkens aan het begin van de repetities enkele Noorse volksliederen zingt, om het contact met hun ‘roots’ niet te verliezen.

A-capellakoor

Het zingen in een professioneel koor is een vak apart. En dat is precies wat jonge zangers leren bij Meesters & Gezellen, een jaarlijks terugkerende concertserie. Gedurende drie intensieve weken leren jonge zangstudenten, de Gezellen, vaardigheden, die nodig zijn om op het hoogste niveau in een professioneel a-capellakoor te zingen. Meesters & Gezellen wordt gedirigeerd door een dirigent van internationale statuur. Vier ervaren zangers uit het eigen ensemble van de dirigent fungeren als Meesters, voor elke stemgroep één.

Het programma en de kaartverkoop voor het optreden op 4 februari zijn te vinden op de website. Kaartjes kunnen ook aangeschaft worden in het Pluscafé van de Trefkoele+.

www.cultureelcafedalfsen.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.