Kwartfinale Nationale Voorleeswedstrijd

DALFSEN – Op woensdagmiddag 24 januari presenteert de Openbare Bibliotheek Dalfsen de kwartfinale van De Nationale Voorleeswedstrijd.

Deze voorleeswedstrijd is een spannende leesbevorderingscampagne voor leerlingen van groep 7 en 8. De voorleeskampioenen van 16 basisscholen uit de gemeente Dalfsen strijden dan in de Trefkoele om een plaats in de regionale ronde. De schoolkampioenen van dit schooljaar zijn: Karlijn Roessink, Annika Kuipers, Iris Meerveld, Elin van der Vechte, Mara Hidding, Isa Boerkamp, Jasmijn Meijer, Julia Nijkamp, Lana Eilander, Siem Wippert , Nikai Tielenius Kruythoff, Sarah Hofsink, Rowen Dijkstra, Tessa Fijlstra, Jildou Prins en Maarten Trouwborst. Deze leerlingen kwamen bij de voorrondes op hun school als beste voorlezer uit de bus. De twee winnaars gaan door naar regionale ronde op 5 maart in het Kulturhus in Holten. Daarna volgt de provinciale ronde. Tot slot treffen de voorleeskampioenen van alle provincies elkaar in Utrecht voor de Landelijke Finale. De jury bestaat uit Ingrid Kappert (teamleider bij Kentalis), Janny de Groot, (voorlezer Boekstart) en Erika de Weerd (coördinator Leven Lang Leren). Tijdens de pauzes is er een opdracht voor alle supporters.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.