Koning Winter zit Koning Voetbal dwars

0272189_Voetbal_-_winter.jpg

OMMEN – Mits Koning Winter de wijk heeft genomen en de kunstmat op Zandeinde bespeelbaar is, hervat sportclub Lemele de competitie met een thuiswedstrijd tegen Wijthmen.

De selectie van trainer Geert Tichelaar ging als koploper van klasse 5C Oost de winterstop in. Nu is aan kop komen prachtig. Aan kop blijven is mooier, maar ook oneindig veel moeilijker. De eerste uitdaging in het streven om de leidersstaf in eigen beheer te houden is een positief resultaat halen tegen Wijthmen. Momenteel een middenmoter in 5C, maar de ploeg van trainer Sander Zuidema mag omschreven worden als ‘taai en niet makkelijk te verslaan’. In de aanloop naar dit seizoen oefende Lemele tegen Wijthmen en kreeg met 4-2 klop. Van onderschatting mag en zal dan ook zeker geen sprake zijn. Noord Veluwe Boys, HTC en Sportlust Vroomshoop zijn kapers op de kust, die de lijstaanvoerder kort op de hielen zitten en wachten op een misstap van Tichelaar en zijn gevolg. De wedstrijd op Zandeinde begint om 14.45 uur en wordt in goede banen geleid door arbiter Maarten Damman uit Zwolle.

Stand 5C Oost: Lemele 10-24, Noord Veluwe Boys 11-24, HTC 10-22, Sportlust 11-22, Wijthmen 9-15, Mariënheem 10-15, Zalk 11-13, UD 9-12, MVV ’69 10-12, Kampen 11-7, VSW 11-5 en SVV ’56 11-4.
Door de wedstrijd Be Quick ’28 versus FC Ommen ging zaterdagochtend definitief een dikke streep. Lang was er de hoop dat de ontmoeting toch doorgang kon vinden. Op de clubsite van FC Ommen bleef het al dan niet-spelen van dit duel lang ongewis, maar uiteindelijk popte toch de mededeling op dat er niet afgereisd hoefde te worden naar het sportcomplex van Be Quick ’28, gelegen aan de Ceintuurbaan in Zwolle-Noord. De volgende proeve van bekwaamheid voor de Ommenaren is er eentje van formaat, maar wel voor eigen publiek. Zaterdag komt FC Meppel op bezoek. De Meppelers draaien aan het handje van oefenmeester Pascal Bosschaart als een trein en hebben alle concurrentie op enige afstand gespeeld. Er ligt dus een mooie uitdaging voor de thuisploeg, die per direct kunnen beschikken over ‘Verloren Zoon’ Levi Mugabe. Na een uitstapjes bij HHC Hardenberg en het Hoogeveense HZVV is Mugabe terug op het oude, vertrouwde voetbalnest en met onmiddellijke ingang inzetbaar voor trainer Mike Kelly, die onlangs tekende voor verlenging bij de club uit het Vechtdal.

Op Westbroek staat de aftrap gepland om 14.30 uur. De wedstrijd wordt gefloten door een ervaren leidsman, te weten Dick Beldman uit Holten.
Stand 3D Noord: FC Meppel 10-25 Be Quick ’28 11-23, ASC ’62 11-20, Rouveen 10-19, De Weide 11-18, Vitesse ’63 10-17, SVM Marknesse 10-16, FC Ommen 10-15, DESZ 10-14, Elim 10-9, Dedemsvaart 10-7 (17-31), Klazienaveen 10-7 (8-32) en DKB 11-1.

Ook op de Molenesch in Vilsteren geen competitievoetbal. De thuiswedstrijd tegen ‘virtuele koploper’ Terwolde (want na pas zeven duels de minste verliespunten) werd op zaterdag al geschrapt. Bij de thuisclub waren het deze competitie niet zozeer de elementen die de ploeg dwarszaten, als wel het continu ontbreken van basisspelers. Trainer Dik Runherd is verheugd weer een beroep te kunnen doen op zijn sleutelspeler Mike van der Kolk, die een half jaar stage in het buitenland achter de rug heeft, maar zag onlangs doelman Job de Groot wegvallen met aan handblessure. De pechduivel heeft het dit seizoen de oefenmeester van Vilsteren nadrukkelijk op de korrel. Het rode potlood voor de absentielijst van Runherd heeft inmiddels een stompe punt van het vele strepen. De resultaten zijn dit seizoen nog niet om naar huis toe te schrijven, maar op basis van de ranglijst is zondag een positief resultaat zeer wel mogelijk. Vilsteren speelt zondag in en tegen Vaassen, de hekkensluiter van 5F Oost.
De wedstrijd Vaassen-Vilsteren op sportcomplex De Kouwenaar begint om 14.00 uur.
Stand 5F Oost (zondag): Raalte 9-23, Hoonhorst 8-20, TKA 10-20, Terwolde 7-18, Zwolle 9-18, Batavia ’90 9-13 (20-17), Go-Ahead 9-13 (22-20), Emst 9-12, Davo 7-11, Wissel 10-7, Wesepe 11-7, Vilsteren 9-4 en Vaassen 9-0.

Tekst: Willem Lampe

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.