Kerken in Dalfsen haken aan bij Week van gebed

DALFSEN – Het Podium van Kerken, het samenwerkingsverband van verschillende kerken in Dalfsen, haakt in de week van zaterdag 20 t/m vrijdag 26 januari in op de landelijke Week van Gebed voor Eenheid.

In deze week houdt elke deelnemende kerk een gebedsbijeenkomst die speciaal gericht is op het thema dat landelijk wordt gebruikt: ‘Heb God lief en je naaste als jezelf’. Net als elders in het land vindt op zaterdag 20 januari een openingsviering plaats. Dat gebeurt op zaterdag 20 januari in de Grote Kerk te Dalfsen, aanvang 19.00 uur. Voorgangers zijn pastor Marga Klein Overmeen en ds. Freek Schipper. Er wordt aan meegewerkt door het koor Pro Musica.
In de hierop aansluitende week, van maandag 22 tot en met vrijdag 26 januari, is er dagelijks om 19.00 uur een gebedsbijeenkomst. Dat gebeurt op maandag 22 januari in het Kruispunt (NGK), dinsdag 23 januari in de Trefkoele Plus (Vechtstroom Gemeente), woensdag 24 januari in de St. Cyriacuskerk (R.K. Dalfsen), donderdag 25 januari in de Grote Kerk (PGD) en vrijdag 26 januari ook in het Kruispunt (NGK). Belangstellenden zijn welkom. Broeders en zusters van het katholieke aartsbisdom Ouagadougou, van protestantse kerken en oecumenische organisaties in Burkina Faso, stelden het materiaal samen. Bijzonder, want gelet op de sterke religieuze verdeeldheid in Burkina Faso was deze samenwerking niet vanzelfsprekend.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.