Jazzkenner Coen de Jonge in Trefkoele

0271685_Copyright_Coen_de_Jonge_COBRA.jpg

DALFSEN – Op vrijdag 19 januari om 20.00 uur geeft Coen de Jonge, één van Nederlands grootste Jazzkenners, een lezing in Trefkoele .

Hij neemt het publiek deze avond mee in zowel de wereld van de Jazz als de naoorlogse kunststroming COBRA. Cultureel Café Dalfsen komt hiermee tegemoet aan de wens van bezoekers om beeldende kunst weer een keer centraal te zetten.
In 2023 werd het 75-jarig bestaan van COBRA gevierd. Deze kunststroming ontstond in 1948. Na de bevrijdingsfeesten en de start van de wederopbouw in 1945 dreigde de kunstcultuur weer terug te vallen in de brave jaren ‘30. Aardige landschapjes op het doek en brave rijmversjes. En dat was nu net niet de bedoeling.
Wie creatief wilde zijn, moest bij het nulpunt beginnen. Veel dichters en schilders kenden elkaar goed door hun verblijf in Parijs en zo ontstond COBRA. De experimentele dichters, Bert Schierbeek en Simon Vinkenoog, de schilders Karel Appel, Theo Wolvecamp, Jan Sierhuis en het multi-talent Lucebert zetten de toon voor deze kunststroming, die nu nog steeds zichtbaar is in de werken van huidige kunstenaars. Coen de Jonge vertelt in Trefkoele op boeiende wijze hoe de ontwikkeling uiteindelijk tot stand kwam. Uiteraard komt ook zijn stokpaardje ‘Jazz’ aan bod. Kaartjes zijn verkrijgbaar via de website en bij het Pluscafé van Trefkoele .

www.cultureelcafedalfsen.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.