In memoriam Erin Oudshoorn – Barones van Pallandt (1930 – 2024)

0271954_Barones.jpg

OMMEN – Op 93-jarige leeftijd is zondag 14 januari Erin van Oudshoorn – Barones van Pallandt overleden. Erin was dochter van Philip baron van Pallandt van Eerde, de laatste particuliere eigenaar van landgoed Eerde en een telg uit een oud adellijk geslacht. Barones Erin van Pallandt groeide op met haar ouders en jongere zus barones Irthe van Pallandt

Erin werd geboren op 28 november 1930 op Eerde en ging samen met haar bijna drie jaar jongere zus Irthe naar de school van de Quakers, waar zowel lager onderwijs als voortgezet onderwijs werd aangeboden. Erin had een bescheiden en zachtaardige persoonlijkheid. In 1950 trouwde zij met Cornelis Oudshoorn (1917). Cornelis overleed op 15 november 1990 als gewaardeerd oud-rector van de Internationale school die op het landgoed Eerde gevestigd is. Het is ook de school waar Erin jarenlang les heeft gegeven.

Landgoed Eerde

Het grootste deel van landgoed Eerde, de gronden, de pachtboerderijen en het kasteel zijn nu eigendom van de Vereniging Natuurmonumenten, maar de zussen Van Pallandt zijn altijd nauw betrokken gebleven bij de ontwikkelingen op het landgoed. Haar zus barones Irthe André de la Porte- van Pallandt overleed in 2017. Erin is tot het laatst toe erg geïnteresseerd geweest in wat zich op het landgoed afspeelde. Ze werd min of meer als adviseur beschouwd. Ook had ze een groot hart voor het verenigingsleven dat ze op de voet volgde, ook met haar aanwezigheid.

Tot voor haar opname in De Hoekstee in Ommen, woonde Erin in de witte woonboerderij, de zogeheten Amaliaschuur achter kasteel Eerde, met een prachtig uitzicht op het kasteel en de landerijen bij de Regge. Hier in het groen waar ze opgroeide, woonde zij met veel genoegen. Ze ondernam korte wandelingen met haar hond of liefkoosde de dieren achter haar huis. Erin Oudshoorn-Barones van Pallandt is moeder van drie kinderen: Werner Philip, Reinoud en Machteld.

Tekst: Harry Woertink

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.