Het watersysteem wordt tot het uiterste getest

0271031_water_1.jpg

‘Het gaat de goede kant op, maar we blijven waakzaam’

REGIO – Het water in de Sallandse weteringen en de overige wateren is door de flinke buien van de afgelopen dagen gestegen. Maar sinds vanmorgen dalen ze ook weer. De volgende piek op de Vecht wordt aankomend weekend verwacht, die op de IJssel na het weekend. De werkzaamheden die Waterschap Drents Overijsselse Delta hiervoor moeten uitvoeren, kunnen zij met eigen medewerkers aan. Denk hierbij aan dijkinspecties en het op orde houden van de waterafvoer door duikers goed open te houden (duikers zijn buizen onder de weg door die sloten met elkaar verbinden) en technische storingen aan gemalen en stuwen snel te verhelpen. Het watersysteem (het stelsel van sloten, kanalen en weteringen) wordt tot het uiterste getest, maar het lukt nog altijd goed om het teveel aan water gedoseerd af te voeren. Het blijft nat en verzadigd. “Met meer drogere omstandigheden in het vooruitzicht lijkt het de goede kant op te gaan, maar we blijven waakzaam en onverminderd onze wateren monitoren”, zo laat WDODelta in een persbericht weten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.