Het Boek van de Week

0271923_bvdw.jpg

Michigan, de zomer van 2020. Lara en Joe Nelson hebben een fruitkwekerij met de nadruk op de kersenteelt. Er is corona en al hun hulptroepen die normaal meehelpen met de oogst hebben het af moeten laten weten. Alleen hun drie dochters Emily, Maisie en Nell zijn er om te helpen. Ze hebben hun opleidingen tijdelijk moeten verlaten en werken hard mee. Het binnenhalen van de kersen is kort maar heftig, in een paar weken tijd moet er worden geoogst en de bomen winterklaar gemaakt.

Actrice

Alle drie kennen ze de geschiedenis van de jeugd van hun ouders. Lara werd actrice, Joe kwam als regisseur aan de kost. Ze ontmoetten elkaar voor het eerst bij het theaterfestival dat bij het Tom Lake, een heerlijk meer om na de repetities in te zwemmen, werd gehouden. Maar hoe het daarvoor was, dat is minder bekend. Hoe hun moeder per ongeluk in een film terecht kwam. Op haar achttiende daarvoor naar California vertrok. Dat de film maar niet uitkwam. En Lara daarom naar andere producties zocht om in te spelen. Zo kwam ze in Tom Lake en speelde daar samen met Peter Duke. De beroemde filmacteur die een Oscar won. Ze had zelfs een korte romance met hem.

Kersenplukken

De drie meiden willen alles weten, niets maar dan ook echt niets mag hun moeder achterhouden. En zo begint, onder het kersenplukken, bij de maaltijden, eigenlijk vanaf het moment van opstaan tot het slapengaan het verhaal van Lara. Maar alleen als ze alle drie erbij zijn. Ontbreekt er één, dan mag Lara niet verder vertellen.

Geheimen

Zo leren we Lara en Joe in heden en verleden, als individu, maar ook de Nelsons als gezin steeds beter kennen. Hoe ze op de boerderij terecht gekomen zijn, hoe het leven in Michigan is, vroeger en nu. Een warm gezin waarbij de ouders een bijzondere start gehad hebben. Of Lara nu werkelijk haar hele ziel en zaligheid blootgeeft? Er moet altijd iets te raden blijven, vindt ze. Ieder mens mag zijn geheimen hebben!

‘Tom Lake’ is een inlevend verteld verhaal over een warm gezin in de bijzondere setting van de coronatijd. Ann Patchett is een zeer geliefde auteur met veel titels op haar naam. Haar boeken worden in meerdere landen uitgebracht.

Het boek ‘Tom Lake‘ is aanwezig in uw bibliotheek. U kunt het boek reserveren door naar de catalogus te gaan en daar de titel van het boek in te typen. Daarvoor dient men wel lid te zijn van de bibliotheek. Bel voor meer informatie: 0529-452158 of ga naar www.bibliotheeksalland.nl

Benieuwd naar meer boeken in de rubriek Boek van de Week ga dan naar http://boekvandeweek.blogspot.nl/ en / of  https://www.facebook.com/deboekenplankvanbarbra/

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.