Het Boek van de Week

0271435_bvdw.jpg

 

Alice Pascal Azara woont en werkt in Parijs. Sinds de moeizame relatie met haar moeder haar jeugd heeft getekend, is ze jong uit huis gegaan. Heeft een universitaire studie afgerond en werkt als data-analist bij een groot bedrijf. Ze benadert de wereld rationeel, haar gevoelens probeert ze zoveel mogelijk uit te schakelen.

Bezoek

Toch heeft ze ook goede herinneringen aan vroeger. Samen met haar Italiaanse grootmoeder zorgde ze voor hun boerderij in de Provence. Van haar heeft ze haar liefde voor bijen geërfd, zelfs op het dakterras van haar appartement heeft ze een bijenkast staan. Met haar jongere zusje Emma was de relatie goed. Totdat een brief uit Sardinië, waar hun grootmoeder vandaan kwam, Emma ertoe aanzet daar op bezoek te gaan. Alice gaat niet mee, ze durft haar veilige wereld niet achter te laten. Emma gaat wel, komt ziek terug en gaat naar haar ouders in de Provence. Ze is ernstig ziek, maar ook zwanger. Een paar maand na de geboorte van haar dochtertje overlijdt ze.

Ma douce

Alice weet van dit alles niets. Als ze door haar moeder gebeld wordt dat haar zus is overleden, vertrekt ze hals over kop naar huis. Nog groter is de schrik als blijkt dat het de wens van haar zus is dat Alice zich over Emma’s dochtertje Amélie ontfermt. Ze weet niets van kinderen, het wordt een hele opgave om naast haar baan ook voor Amélie te zorgen. Eigenlijk kan ze het niet aan, maar opgeven of haar dochter bij haar ouders onderbrengen zijn niet de oplossing. Dat beseft ze zich ten volle. Hoe moet het nu verder? Alice verdiept zich nogmaals in de brief die haar zus van hun Italiaanse familie kreeg. Ze besluit naar Sardinië te gaan en daar de vader van de kleine Amélie, die ze inmiddels vertederd ‘ma douce, mijn lieverdje’ noemt te zoeken. Zal ze hem vinden? Kan ze haar lieverdje met een gerust hart achterlaten? Hoe is haar familie op Sardinië? Vragen, vragen, vragen!

Sfeervol

De Italiaanse Cristina Caboni heeft een flink aantal boeken op haar naam staan waarvan er een achttal in het Nederlands zijn vertaald. Vaak spelen bijen en haar liefde voor de natuur hierin een belangrijke rol. Het sfeervolle en romantische ‘Het honingpad’ sluit hier naadloos bij aan. Naast auteur is Caboni imker en rozenkweker.

Het boek ‘Honingpad‘ is aanwezig in uw bibliotheek. U kunt het boek reserveren door naar de catalogus te gaan en daar de titel van het boek in te typen. Daarvoor dient men wel lid te zijn van de bibliotheek. Bel voor meer informatie: 0529-452158 of ga naar www.bibliotheeksalland.nl

Benieuwd naar meer boeken in de rubriek Boek van de Week ga dan naar http://boekvandeweek.blogspot.nl/ en / of https://www.facebook.com/deboekenplankvanbarbra/

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.