‘Golden Oldies’ van Energy Ommen op weg naar het NK

0272666_Energy-Ommen.jpg
'Golden Oldies' van Energy Ommen gaan als herintreders volledig voor deelname aan het NK gymnastiek.

OMMEN – Wat begon als een reünie is uitgemond tot een serieus plan dat moet leiden tot deelname aan de nationale kampioenschappen groepsspringen in het Rotterdamse Ahoy.

Een kwartet lenige meiden, die eerder bij Energy aan springsport hebben gedaan, stak de hoofden bijeen, pakte de draad weer op. Het maken van spectaculaire salto’s, schroeven en gedurfde series op de airtrack ging boven verwachting goed. De min of meer inactieve periode van jaartje of zes heeft geen sleet gehad op de gymnastische vermogens van het kwartet springers. Louise Huizing wierp zich op als coach annex trainster annex begeleidster, die ervoor zorgde dat Iris van der Veen, Laura Hirink en Marieke Beniers zich alleen zorgen hoeven te maken over de wedstrijd en de op het programma staande disciplines. De draad werd wel serieus opgepakt. Er werd zelfs ingeschreven voor een regionale wedstrijd, die zaterdag werd afgewerkt in de Carrousel. De tweede plaats werd niet eens euforisch beleefd. De honger naar prestatie is nog immer aanwezig, blijkt ook uit de reactie van coach Huizing. “Op 4 februari zijn de plaatsingswedstrijden voor het NK. In Dalen. Er doen tien springgroepen mee. Indien we bij de eerste vier zitten, mogen we naar Ahoy in Rotterdam. Daar worden de nationale kampioenschappen afgewerkt. Ik denk dat plaatsing ons wel gaat lukken. We hebben ervaring en gaat er vol voor.”

www.energy-ommen.nl

Tekst: Willem Lampe

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.