FC Ommen is koploper FC Meppel de baas

0272661_Fc_Ommen_-_FC_Meppel_-_3.jpg
FC Ommen wist koploper FC Meppel onaangenaam te verrassen en hield met de kleinst mogelijke zege de drie punten in eigen huis.

OMMEN – FC Ommen ontving FC Meppel, de trotse lijstaanvoerder van klasse 3D Noord. De Meppelers lopen aan het handje van oefenmeester Pascal Bosschaart als een TGV en hebben alle concurrentie op gepaste afstand gespeeld. Er lag dus een mooie uitdaging voor de thuisploeg, die per direct kon beschikken over Levi Mugabe.

Na een uitstapjes bij HHC Hardenberg en het Hoogeveense HZVV is ‘de Verloren Zoon’ terug op het oude, vertrouwde voetbalnest en met onmiddellijke ingang inzetbaar voor trainer Mike Kelly, die onlangs tekende voor verlenging bij de club uit het Vechtdal. De thuisclub kan de kwaliteitsimpuls ‘Mugabe’ goed gebruiken. De Ommenaren zijn na een daverend begin, met vier keer winst op rij afgezakt naar de anonimiteit van 3D. Van topclub naar tobclub. De besmette zone (plaatsen 9, 10 en 11) komt naderbij en daar wil je aan het eind van de rit niet staan, want dan wacht de tombola, genaamd nacompetitie. En daarin heeft FC Ommen niets te winnen, alleen te verliezen. Maar kom op, al dat doemdenken terzijde, een overwinning en de wereld ziet er plots heel anders uit. Bovendien: niets zo mooi als de koploper het been lichten toch? Prachtige uitdaging. Lukte het de ‘Meppeler Muggen’ een halt toe te roepen, of zakte de FC verder in het moeras van 3D?

Nadat de 73-jarige arbiter Dick Beldman lovende woorden en bossen bloemen had gekregen vanwege het fluiten van zijn 1700e wedstrijd (nee, geen tikfout!), ging het los op Westbroek. Of nou ja, dat is wat overdreven gesteld. Verzorgd voetbal van de 22 veldacteurs, maar de kansen waren even schaars als ijsberen in de Sahara. Positief insteken? FC Ommen gaf niks weg. Slechts een keer dook Junior Miguel gevaarlijk op voor het heiligdom van Stefan Kortman, maar die voorkwam ellende door op tijd van zijn doellijn te sluipen. De thuisclub was gevaarlijker, met name via Maarten Bel, die vooral bezig leek met ‘latje schieten’. Erik Kampherbeek stond erbij en keer ernaar. Tot aan minuut 42 bleef de vernederende gang naar het net de Meppeler sluitpost bespaard. Met de eerste toeschouwers richting warme koffie is het eindelijk bingo. Sydney Flim haalt niet blind uit, maar tikt de Derbystar op Bel. Even later bolt het net en schalt de doelpunttune over Westbroek. Na de thee blijft de 1-0 lang staan. Te lang volgens de onheil vrezende supportersschare, die tevergeefs met schietgebedjes de 2-0 proberen af te dingen. Daarvoor ontbreek het Bel en de weer soeverein spelende Milan Pierik net aan een beetje geluk. De Meppelers kruipen pas in de laatste tien minuten uit de schulp. Luca Broers, in vele duels beslissend, heeft deze dag vergeten zijn toverstafje in de voetbaltas te drukken. De lichtvoetige dribbelaar krijgt op Westbroek geen poot aan de trapper. Hoewel de druk in de rode zone voor Kortman groot is, hebben de aanvallen de kracht van een kussengevecht. Niets om verhoging van te krijgen. Toch is de opluchting groot als Beldman zes minuten nadat de klok op 90 gesprongen is, voor de laatste keer deze middag op zijn fluit blaast. Prima pot. Lachende gezichten. Eindelijk weer es volle buit!

Kelly stuurde de volgende elf de speelweide in: Stefan Kortman, Nick Runhart, Frank Merjenburgh, Robin Meijerink (34. Jesse de Lange), Rens van de Wolfshaar, Jorn Hekman, Wesley Mulder (46. Levi Mugabe), Milan Pierik, Maarten Bel (74. Floris Mensinga), Sydney Flim (67. Noah van Dorsten) en Robbert-Jan Hamberg (46. Tim Ribberink).

Stand 3D Noord: FC Meppel 11-25, Be Quick ’28 11-23, De Weide 12-21, Rouveen 11-20 (27-16), Vitesse ’63 11-20 (26-23), ASC ’62 12-20, FC Ommen 11-18, SVM Marknesse 11-17, DESZ 11-15, Klazienaveen 11-10, Elim 11-9, Dedemsvaart 11-8 en DKB 12-1.

Zaterdag wacht de derby tegen ASC ’62. Op sportpark Gerner in Dalfsen wordt om half drie afgetrapt.

Verslag: Willem Lampe

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.