Erica van Lente, burgemeester van Dalfsen, genomineerd als Beste Bestuurder van 2023

0272089_Erica_van_Lente.JPG

DALFSEN – Ieder jaar wordt de verkiezing van de Beste Bestuurder van Nederland georganiseerd. Burgemeester Erica van Lente van de gemeente Dalfsen is door collega-bestuurders genomineerd als Beste Bestuurder van een kleine gemeente (tot 35.000 inwoners).

“Ik ben blij met deze nominatie door collega-bestuurders. Mooi dat gezien en gewaardeerd wordt hoe we dingen in de gemeente Dalfsen aanpakken. Ik ben er trots op dat ik daar als burgemeester deel van mag uitmaken. De statistieken van het CBS lieten het afgelopen jaar zien dat de gelukkigste inwoners van Nederland in onze gemeente wonen. Een hoge levensverwachting, lage werkloosheid, weinig criminaliteit en vooral hechte gemeenschappen met een groot onderling vertrouwen. Het is geweldig burgemeester te zijn van deze prachtige gemeente waar mensen echt naar elkaar omkijken en meehelpen waar dat nodig is”, vertelt burgemeester Van Lente.

Naar elkaar omzien

“Dat we naar elkaar omzien, werd door het CBS genoemd als belangrijke factor in ons geluk”, aldus Van Lente. “En dat omzien naar elkaar is ook nodig, want hoewel het gemiddeld genomen heel goed gaat met onze inwoners, betekent het niet dat het met al onze inwoners goed gaat. Dat omzien naar elkaar zien we terug in verschillende mooie initiatieven van inwoners zoals de kledingbieb in Lemelerveld, de Sinttas in Dalfsen, de duurzame dorpen in al onze kernen en de website ‘minder geldzorgen”, gestart door een inwoner uit Oudleusen. Ook wil ik graag benoemen hoe blij ik ben met alle hulp van inwoners bij de opvang van mensen die op de vlucht zijn voor onveiligheid in eigen land. Oog hebben voor iemand die het minder heeft: dat doen we gewoon in onze gemeente. Samen met de raad, het college en de ambtenaren zetten we ons dagelijks in voor de diensten die we verlenen aan onze inwoners en ondernemers. Daarnaast hebben we deze jaren drie extra aandachtsgebieden: we willen inwoners beter op weg helpen met hun initiatieven en hen nog meer betrekken bij wat er op het gemeentehuis gebeurt, we werken heel hard om voldoende en betaalbare woningen te realiseren voor verschillende doelgroepen en we maken met inwoners en ondernemers een visie op de toekomst van ons platteland. Zo willen we ervoor zorgen dat het in de toekomst nóg prettiger leven is in onze gemeente.”

Tot 30 januari

Sinds 2014 organiseren Binnenlands Bestuur en Necker samen de jaarlijkse verkiezing van de Beste Bestuurder. Lokale en regionale politici, bestuurders, secretarissen en griffiers maken in de eerste ronde van de verkiezing een selectie van bestuurders. Wie vonden zij uitblinken in het afgelopen jaar? En waarom? Op dinsdag 16 januari zijn de genomineerden voor Beste Bestuurder 2023 bekend gemaakt. Dan start ook ronde 2. Iedereen kan vanaf nu meebepalen wie van de genomineerden de Beste Bestuurder van 2023 wordt. Stemmen kan van 16 januari tot 30 januari via www.bestebestuurder.nl.

Profiel gemeente Dalfsen

De gemeente Dalfsen is een plattelandsgemeente in de provincie Overijssel met zo’n 29.700 inwoners. De grootste kernen zijn Dalfsen, Nieuwleusen, Lemelerveld, Oudleusen en Hoonhorst. De gemeente kent een uitgestrekt buitengebied. De gemeente Dalfsen is onderdeel van de Regio Zwolle. Daarnaast is de gemeente Dalfsen lid van de P10, het samenwerkingsverband van de grote plattelandsgemeenten en van de Talentenregio.

www.bestebestuurder.nl

Foto: Esther Hardon

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.