Eén jaar in de zandbak

0271225_Boek_Zandbak_liggend.jpg

DALFSEN – Op 9 februari is het een jaar geleden dat het geluksboek ‘Het begint in de zandbak’ gelanceerd werd. De auteurs Helga de Boer en Trea ten Kate uit Dalfsen blikken terug op een bijzonder jaar.

“Onze missie is: geluk als een olievlek verspreiden. Dankzij ons boek hebben we onze boodschap op mooie plekken onder de aandacht gebracht”, zegt Ten Kate. ‘Het begint in de zandbak’ gaat over succes, talent en geluk vanuit je eigen DNA. De Boer en Ten Kate weten als geen ander hoe het voelt om hun talenten in te zetten. Als vierjarige meisjes speelden zij samen in de zandbak en in 2019 begonnen ze hun bedrijf; Platform 9. “We werken nu met net zoveel plezier samen als toen in de zandbak. Dat komt omdat we doen waar we goed in zijn en waar ons hart sneller van gaat kloppen’, zegt Ten Kate. ‘Dat gevoel gunnen we iedereen, daar gaat ons boek ook over.”

Geluksexperts

Het boek was nog maar net gelanceerd, of de schrijfsters werden uitgenodigd voor een boekpresentatie aan de Costa Blanca. “Een businessclub zocht een inspirerende invulling van hun koningsdagbijeenkomst”, vertelt Ten Kate. ‘We kregen een week lang een prachtig appartement met uitzicht op de Middellandse Zee tot onze beschikking. Daar zeiden we natuurlijk geen nee tegen en we vertrokken met een koffer vol boeken en oranjebitter naar Spanje.” Het boek leverde meer op dan de ondernemende vrouwen van tevoren hadden kunnen bedenken. “Mensen weten de weg te vinden naar onze trainingen in Spanje en toen bleek dat Dalfsen het gelukkigste dorp van Nederland was, kwam de media ons op het spoor om als schrijfsters van het geluksboek en als inwoners van Dalfsen het geluk te duiden.” Ze kunnen er nog steeds hard om lachen: “Het leverde ons de titel ‘geluksexperts’ op.”

Echte verhalen

Een thema van de methode waar De Boer en Ten Kate mee werken in hun trainingen is Story. “Eigenlijk laten we met het succes van ons boek precies zien waar het in dat thema om draait: echte verhalen boeien en verbinden”, zegt Ten Kate, de storyteller van het duo. “Ook dat dragen we dankzij ons boek nu met nog meer enthousiasme uit: schrijf dat boek, laat jouw echte verhaal het levenslicht zien of vertel erover aan wie het maar horen wil. Dat brengt je meer dan je kan bedenken!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.