‘Elk nadeel heeft z’n voordeel’

0271494_IJs_-_8.jpg
Schaatsen op een ondergelopen weiland het kon aan de westkant van Ommen aan de Ommermars. Wel is het zaak niet al te overmoedig te worden om de jongens van de ambulance geen overuren te bezorgen.

OMMEN – ‘Elk nadeel heeft z’n voordeel’. De overvloedige regen in de maand december veranderde een weiland aan de westkant van Ommen in een ondiep meer.

De landeigenaar zal met lede ogen hebben aanschouwd dat dit langer het domein was voor zijn schapen, maar voor wilde ganzen, eenden, meeuwen en zwanen. En toen viel Koning Winter ons land binnen. De plas bevroor en er ontstond een spiegelgladde ijspiste. Menig bewoner van de aanliggende wijk de Dante zocht als de wiedeweerga de schaatsen op om hier wat baantjes te trekken. De ijsbaan in het Laar was op de krabbelbaan na nog niet open, dus dit was een uitgelezen kans om te oefenen op prachtig natuurijs. Zwierend ging het in sneltreinvaart over het ijs, helaas bij één van die liefhebbers wat al te overmoedig. Boem. Letsel. Niets ernstigs gelukkig, maar wel lastig. De ambulance kwam er nog even aan te pas, maar gelukkig viel het erg mee. Niks gebroken. ‘IJsbaan Ommermars’ kent geen openingstijden en n heeft geen entree. Helaas is er geen sfeer verhogende muziek bij de baan en geen koek en zopietent, voor een lekkere kop chocolademelk na afloop, zo ze die in het paviljoen bij ijsvereniging de Doorloper wel hebben. Maar nou ja, je kunt niet alles hebben.

Tekst/Foto’s: Willem Lampe

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.