Eindelijk schaatsplezier!

0271474_IJs_-_5.jpg
Vandaag opende ijsvereniging de Doorloper de toegangspoort. Er kan alleen gebruik worden gemaakt van de krabbelbaan. Donderdag kan er ook op de grote baan geschaatst worden.

OMMEN – Eindelijk kan er vandaag geschaatst worden op de ijsbaan in Het Laar. Het is een koude, maar kraakheldere, mooie winterse dag. En mooi is-ie zeker voor ijsvereniging de Doorloper, die eindelijk het toegangshek van de ijsbaan van het slot kon halen.

Oké, op de eerste dag kan er alleen geschaatst worden op de krabbelbaan, maar daar wordt gretig gebruik van gemaakt door met name basisscholieren, die tijdens hun eerste schaatspasjes veelal begeleid worden door opa’s en oma’s en zo hier en daar een enkele moeder. Menig kleuter stond aan het handje van opa, of achter de stoel, met rode konen van opwinding, voor het eerst op de gladde ijzers. Jong geleerd is oud gedaan immers.

Arjan van Lenthe vertelde namens de ijsvereniging dat morgen (donderdag – met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid) de grote baan ook gereed is. Er kan dan vermoedelijk tot en met vrijdag geschaatst worden. “Dat is vooralsnog de verwachting”, zegt Van Lenthe. “Maar met het weer weet je het nooit. We bekijken het van dag tot dag. De baan ligt mooi in het bos. Mooi beschut. Het waait bijna niet en dat is gunstig voor ons. Bij een ijsvloer van een centimeter of 7 kan er geschaatst worden, maar valt de dooi eenmaal in, dan is het snel gebeurd.”

Dus schaatsliefhebbers, geniet er van zolang het kan! Als we de huidige voorspellingen moeten geloven is het komend weekeinde alweer gebeurd met de schaatspret. Voor openingstijden check www.dedoorloper-ommen.nl

Tekst/Foto’s: Willem Lampe

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.