Echtpaar Vrieling-Gruppen 65 jaar getrouwd

0272059_Bruidspaar.JPG
Wethouder André Schuurman feliciteerde het briljanten bruidspaar Vrieling-Gruppen vorige week in woonzorgcentrum De Hulstkampen namens de gehele gemeente Dalfsen.

DALFSEN – Afgelopen maandag was het vijfenzestig jaar geleden dat Geert Vrieling en Tiny Gruppen elkaar het jawoord gaven.

Geert is geboren aan de Ommerdijk in Nieuwleusen en ging na de lagere school aan de slag als hulpbesteller bij de PTT. Bij dat bedrijf heeft hij zijn hele leven, in o.a. Zwolle, Balkbrug, Dedemsvaart en Nieuwleusen gewerkt in diverse functie. Naast zijn werk was hij zeer actief in diverse vormen als vrijwilliger bij onder andere ouderenhulp, het kerkelijk werk, bij woonzorgcentrum De Hulstkampen, de Historische vereniging Ni’jluusen van Vrogger en hij was bestuurslid bij de PCOB. Ook op sportief gebied stond hij zijn mannetje. Hij was vele jaren arbiter in de top van het amateurvoetbal in Nederland en in latere jaren, tot zijn 70-ste actief op een iets lager niveau. Tiny is geboren in Avereest. Na de lagere school en de huishoudschool werkte zij in de gezinszorg. Zij was vele jaren bezoekdame en mantelzorger voor de kerk. Het echtpaar leerde elkaar kennen op een verzamelplaats voor jongeren bij een brugje in Balkburg. “Toen zijn we samen een eindje gaan fietsen”, vertelt Geert. En fietsen mocht het echtpaar altijd graag doen. Ook zwommen zij jarenlang (’s zomers) elke dag in het openluchtbad. Tiny heeft ook meer dan veertig jaar lang deelgenomen aan de jaarlijkse zwem4daagse in Nieuwleusen. Het echtpaar heeft vier kinderen (twee dochters en twee zonen), tien kleinkinderen en zeven achterkleinkinderen. Circa twee jaar geleden verhuisden zij noodgedwongen naar woonzorgcentrum De Hulstkampen. Tot voor kort bij elkaar maar de gezondheid van één van beide liet dat helaas niet meer toe. “Dat we na bijna een 65-jarige huwelijk toch niet meer bij elkaar konden zijn, is wel verdrietig maar we zien elkaar wel iedere dag”, zegt Geert. Het feestje is met de kinderen klein gevierd met een etentje. Wethouder André Schuurman kwam vorige week met een bos bloemen naar woonzorgcentrum De Hulstkampen om het briljanten echtpaar te feliciteren met deze mijlpaal namens de gehele gemeente.
 

Tekst/Foto: Evert Jan Goos

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.