Echtpaar van der Vegt – van Gelder zeventig jaar getrouwd

0271143_70_jaar.jpg
Vlak voor de kerstdagen bezocht burgemeester Erica van Lente het echtpaar van der Vegt - van Gelder i.v.m. met hun zeventigjarig huwelijk.

DALFSEN – Medio december waren Peter van der Vegt en Janny van Gelder zeventig jaar getrouwd. Het echtpaar leerde elkaar kennen tijdens een pinkstermeeting van diverse jeugdverenigingen.

Peter is geboren in Oudleusen aan de Dommelerdijk. Na de lagere school volgde hij diverse landbouwcursussen. Hij werkte vervolgens ruim vijftien jaar in Rutten (Noordoostpolder) als bedrijfsleider in de agrarische sector. Vervolgens kreeg hij de gelegenheid om de boerderij van zijn ouders over te nemen aan de Dommerlerdijk . Daar heeft het gezin vervolgens 35 jaar gewoond. Sinds 2005 woont het echtpaar tot volle tevredenheid aan de Van Tydencampstraat in Dalfsen. “Wij wonen hier heel fijn met zeer goede buren”, zeggen beide. Grootste hobby van Peter was zijn kennel met Berner Sennenhonden. “Nu heb ik alleen nog duiven en konijnen”, merkt hij lachend op. Janny werd in Hoonhorst onder de rook van Dalfsen geboren. Zij werkte vele jaren in de huishouding en zorgde vervolgens voor het gezin. Zij maakt graag kaarten en puzzelt graag. Tijdens hun werkzame leven was het echtpaar vele jaren actief betrokken bij het kerkelijk werk. “We kijken terug op een mooie tijd en zijn daar erg dankbaar voor. Onze hele familie is gelukkig nog helemaal compleet en wij hebben een fijn gezin met 9 kinderen, 27 kleinkinderen en 30 achterkleinkinderen.
Het feestje werd eerst thuis bescheiden gevierd met de kinderen en daarna met de familie in de Wiekelaar in Oudleusen. Burgemeester Erica van Lente feliciteerde het platina echtpaar thuis aan de Van Tydencampstraat. Een grote bos bloemen van de gemeente had al een mooi plekje gekregen in de kamer.

Tekst: Evert Jan Goos

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.