Duteweerd Mechanisatie Verlichte Optocht: de lichtparel van Salland!

LEMELERVELD – Eén van de hoogtepunten van carnavalvierend Salland en wijde omgeving is de Duteweerd Mechanisatie Verlichte Optocht van de Sprokkelaars uit Lemelerveld.

Al sinds 1998 organiseren de Sprokkelaars dit magische lichtjesspektakel, als traditionele afsluiter van vier dagen Carnaval. Tienduizenden bezoekers laten zich elk jaar weer in vervoering brengen en kijken ademloos naar de fantastische creaties die wagenbouwers uit Lemelerveld en omliggende dorpen weten neer te zetten.
De Sprokkelaars durven wel te stellen dat het de mooiste optocht is in de wijde omtrek en dat willen ze graag zo houden. Daarom biedt carnavalsvereniging de Sprokkelaars dit jaar de mogelijkheid aan kleine groepen en kleine wagens om deel te nemen. “Hoe mooi is het wanneer er naast die fantastische grote verlichte wagens ook kleinere groepen de kans krijgen om deze optocht te verrijken?”, aldus de vereniging.

De Sprokkelaars bieden graag hun hulp aan nieuwe groepen in de vorm van startgeld, verlichting en expertise. Maar wat deelnemers er vooral voor terugkrijgen, is de waardering van die duizenden bezoekers met centimeters kippenvel over het hele lichaam wanneer je door het dorp heendendert met een eigen verlichte wagen en/of groep. Daarom zeggen ze: “Wacht nog even met het opbergen van de kerstverlichting, want dit kan goed van pas komen bij het verlichten van de creatie… En wat ‘led’ je om je buren, vrienden of familie op te trommelen en je samen op te geven? Kijk voor meer informatie op

www.sprokkelaars.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.