De Nationale voorleesdagen gaan weer van start

0271586_lemelerveld_gerlinde_1.jpg

DALFSEN – Van 24 januari t/m 3 februari zijn de Nationale Voorleesdagen en staat het prentenboek ‘Help! Een Verrassing!, van Miriam Bos centraal. Dit boek is verkozen tot prentenboek van het jaar. Bibliotheek Dalfsen houdt tijdens deze dagen voorleesmomenten én theatervoorstellingen. De campagne van de Nationale Voorleesdagen is bedoeld om het voorlezen, aan kinderen die nog niet zelf kunnen lezen, te stimuleren.

Bibliotheek Dalfsen houdt met verschillende kinderdagverblijven en scholen voorleesmomenten tijdens de Nationale Voorleesdagen. Laure de kinderburgemeester van de gemeente Dalfsen, Burgemeester Erica van Lente en wethouders, Jan Uitslag, Ruud van Leeuwen, André Schuurman en Betsy Ramerman lezen deze week ook voor. Wethouder Jan Uitslag: “Voorlezen draagt bij aan een goede taalontwikkeling. Het begint in onze samenleving bij taal, om mee te kunnen doen op school maar later ook in het werk. En in de huidige tijd – met snelle beelden en digitalisering – zorgt voorlezen ook voor een moment van rust. Bovendien is het leuk én gezellig om kinderen voor te lezen. Ik vind het heel gaaf om te zien dat mijn collega wethouders, de burgemeester én de kinderburgemeester ook gaan voorlezen op onze scholen en kinderdagverblijven.”

Gratis theatervoorstelling

Bibliotheek Dalfsen biedt een gratis muziektheatervoorstelling aan van Katiuscia Principato. De voorstelling is gebaseerd op het prentenboek van het jaar. Deze voorstelling speciaal voor kinderen van 2 t/m 5 jaar en hun (groot) ouders/verzorgers, is te bekijken in theater de Stoomfabriek op donderdag 1 februari om 10.00 én om 15.00 uur. Katiuscia is zangeres, speler en theatermaker. Ze weet kinderen te boeien en te betrekken in haar muzikale en kleurrijke voorstellingen. Vol enthousiasme en humor neemt ze de kinderen mee in het verhaal en is de voorstelling een feest voor elk kind! Aanmelden kan via www.bibliotheekdalfsen.nl/activiteiten.

Voorlezen in de bieb

Tijdens de Nationale Voorleesdagen wordt er op woensdag 31 januari om 14.30 uur voorgelezen aan peuters en kleuters met hun ouders/verzorgers in de bibliotheek Nieuwleusen. Kinderen maken kennis met de prentenboeken top 10 en kunnen een leuke quiz doen in de bibliotheek. Op donderdag 1 februari is er om 10.00 uur BoekStart Voorleespret in de bibliotheek in Lemelerveld. Er worden mooie boeken voorgelezen en leuke liedjes gezongen. Voor kinderen tot 4 jaar en hun ouders/verzorgers. Aanmelden is niet nodig.

Dit jaar wordt het prentenboek van het jaar, ‘Help! Een Verrassing!’ in meerdere talen aangeboden. Via het Taalpunt, de VoorleesExpress en het consultatiebureau krijgen gezinnen met jonge kinderen, waarvan de moedertaal Arabisch, Pools, Oekraïens of Turks is, een exemplaar in hun moedertaal aangeboden. Kijk voor meer informatie op

www.nationalevoorleesdagen.nl

www.bibliotheekdalfsen.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.