De hemel blijft maar huilen…. dikke tranen

0271220_Regen_-_3.jpg
Reinier Paping lijkt te vluchten voor het wassende water. Aan de ander kant staat het water hotel de Zon 'aan de lippen'.

OMMEN – Het weer tijdens de feestdagenperiode was nogal eentonig: grijs en nat. Inmiddels is er niet veel veranderd. De variatie zit en zat ‘m in de grijstinten, zo’n vijftig stuks en de hoeveelheid hemelwater, van veel via zeer veel naar belachelijk veel.

Even op de fiets naar de stad, nat pak. Weer terug naar huis, nat pak. Ommetje door de buurt. Even de benen strekken, nat pak. Nou ja, ‘het weer en vrouwen, het blijft onvoorspelbaar’, orakelde ooit een wijsgeer waarvan me de naam eventjes niet te binnen wil schieten. Lekker binnen blijven en films kijken dus. Of spelletjes doen. Stratego, Pim-pam-pet of Plons de Kikker. Of een boek lezen. Het wassende water van Herman de Man of zo, een klassieker. Of muziek luisteren. In de maand december de Top 1000 aller tijden. Met praktisch dezelfde top 10 als een jaar eerder, alweer The Eagles, Danny Vera en Queen, dus dat was eigenlijk niet meer zo interessant. Hotel California en Bohemian Rhapsody? Dat weten we nu onderhand wel een keer. Kijkend naar buiten denk je bij jezelf: waarom was er eigenlijk geen Pijpenstelen Top 10. Als alternatief? Wel zo toepasselijk. De hemel blijft maar huilen. Dikke tranen. Voorzetje doen: Who’ll Stop The Rain van Creedence Clearwater Revival, It’s Raining Again van Supertramp, Rain van The Cult, Why Does It Always Rain On Me van Travis of (zijsprongetje) De Regendans van Kabouter Plop?

Bollemaat

Puntje van zorg was wel het stijgende water van de Regge en de Vecht. Alarmfase 1 bij het waterschap. Code rood of blijft het bij oranje? De boulevard achter het oude gemeentehuis is met hekwerk afgesloten, want staat onder water. Trouwens, hoelang houden de hotelgasten bij de Zon nog droge voeten. Nog even en het water stroomt de eetzaal van het hotel binnen. Geen boerenkool en sjalotjes van eigen grond voor de volkstuinders die een lapje grond bewerken bij de Bollemaat, het gebied tussen de oude weg naar Coevorden en de Vecht. En is het kunstwerk, dat bootje bij de Regge nabij Nieuwbrug, weggehaald? Welnee, wie goed kijkt kan nog net een puntje boven de waterlijn uit zien steken. Wederom hadden we geen witte kerst dit jaar, wel een groene, of nee een natte kerst, of nog beter een zeik- en zeiknatte kerst. Mag het nu dan alsjeblieft eventjes droog zijn!?

Tekst/Foto’s: Willem Lampe

Meer foto's

De overvloedig vallende neerslag zorgt in en rond Ommen voor nijpende situaties in de buurt van het Ommerkanaal de Vecht en de Regge.
Balen voor de volkstuinders op de Bollemaat de boerenkool en sjalotten staan in en onder het water.
de Regge nabij Nieuwebrug. Hier stond toch een kunstwerk aan de oever? Welnu het staat er nog steeds alleen onder water.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.