Atleten ACO op medaillejacht tijdens de Zandstuve-cross

0271722_IMG-20240113-WA0012.jpg
Het podium van de 5000 meter voor vrouwen van de Zandstuve-cross met Nora Assink Dinie Ras en Jolanda van Dam-Dijk.

VROOMSHOOP – Zaterdag stond in Vroomshoop de Zandstuve-cross op de atletiekkalender. Liefst 41 atleten van ACO van Elderen schreven zich in op diverse afstanden. De podiumscore was opzienbarend. Vijf keer was er goud, vier keer zilver en zes keer brons voor de atleten verbonden aan de atletiekclub uit Ommen.

1500 meter was de afstand voor de verschillende jeugdgroepen. Koen Boot en Roan Hekman liepen in de categorie J-9 naar respectievelijk de eerste en tweede plaats in een supersnelle 6.08 minuten. Ook Kai Boer en Alicia Proosdij (categorie J/M-12) hadden er zin in. Kai was binnen in 6.00 minuten en Alicia in 6.22 minuten. Beide jonge atleten konden na de race de bronzen plak in ontvangst nemen. Goud was er voor Thomas Solen in de categorie J-15, in een rappe tijd van 4.57 minuten. Clubgenoot Nout Meijer werd tweede in 5.06 minuten. Ize Diepman (M-15) was goed voor brons in 5.53 minuten.

Op de middenafstand (5000 meter) heerste de club uit Ommen. Robert Gerritsen en Mink de Jong eindigden als respectievelijk tweede en derde in 19.03 en 19.15 minuten. Dennis Brandenburg won in de klasse M40 en liet de chronometer stoppen bij 19.24 minuten. In de klasse M50 kwam Gert Berenst als derde over de meet in 21.22 minuten. Bij de vrouwen senioren liep Nora Assink naar goud in 20.54 minuten. Jolanda van Dam-Dijk pakte brons en kwam over de finishlijn in 22.23 minuten.

Op de langste afstand (10 kilometer) was William van Eeken compleet ‘los van de beer’ en liep onbedreigd naar goud in 36.00 minuten. Het was na zijn finish liefst drie minuten wachten op de nummer twee in deze race. In de categorie M40 was het zilver voor Gerard Proosdij, die na 40.01 minuten de finishlijn passeerde.

 

Tekst: Willem Lampe

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.