ALS team Dalfsen/Nieuwleusen duikt naar recordopbrengst

0271245_ALS_2024.JPG

DALFSEN/NIEUWLEUSEN – Niet alleen de actie van het Glazen Huis van Serious Request was een groot succes voor ALS-Nederland, maar ook het ALS team Dalfsen/Nieuwleusen is bijzonder verheugd. De opbrengst van de nieuwjaarspoedel leverde namelijk een recordbedrag op van maar liefst 12.018 euro! De organisatie was er stil van, want wat een pracht van een opbrengst voor ALS!

Na het eerdere grote succes van de nieuwjaarsduik in 2023 en de actie van het Glazen Huis voor ALS, waren de verwachtingen gespannen. Hier kwam bij dat het water zeer hoog stond en het de vraag was of er op een veilige manier in de Vecht ‘gedoken’ kon worden. Gelukkig was er een plan B, en had naober ‘de ijsclub’ er geen problemen mee dat de ’ijsbaan’ gebuikt zou worden. Zodoende werd uitgeweken en hielp de ijsclub mee aan een unieke nieuwjaarspoedel. Ook uniek waren de midwinterhoornblazers die acte de présence gaven tijdens de duik. Zo lokte Evert Jan Dijk (van de Blaosgroep Dalfs’n) vanuit het water de deelnemers en werd zijn ‘roep’ beantwoord door de andere leden van de blaosgroep.

“Alles overziend, zijn we 2024 uniek begonnen”, aldus de organisatie. “Een unieke poedel, een unieke roep om het water in te gaan en als klap op de vuurpijl een opbrengst waar je alleen maar van kunt dromen.” Het ALS-Team Dalfsen/Nieuwleusen dankt iedereen, die op wat voor wijze dan ook heeft bijgedragen heel hartelijk!

Foto’s: Johan Bokma

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.