Nieuwe rijder START-racing

0272161_Julian_van_Kalkeren_tekent_contract_1.jpg

NIEUWLEUSEN – Julian van Kalkeren is de nieuwe rijder, die dit seizoen op de blauwe Yamaha R6 van START-racing Nieuwleusen gaat uitkomen in de Supercup 600 van het International Dutch Championship (IDC).

Na de afgelopen seizoenen rijders uit de gemeente Dalfsen gehad te hebben, Leon Stolte en Thijs Westenbrink, is de zoektocht naar talent nu uitgekomen bij de 15 jarige Julian van Kalkeren uit Erica. Een jong talent dat op zesjarige leeftijd begonnen is met racen op een minibike, gevolgd door een aantal jaren in het NSF 100 kampioenschap. In september 2023 werd hij zelfs Nederlandskampioen in de Ohvale 190 cc klasse. Nu dus een overstap naar een grotere, zwaardere en snellere motor op de grote circuits. Een flinke stap vooruit.

‘Droom’

Van Kalkeren over zijn overstap: “Toen ik zeven was, was mijn uiteindelijke droom al om de TT van Assen te winnen en zo’n schild te krijgen. Ik had niet verwacht nu al op zo’n grote motor te gaan rijden. Ik heb een paar keer met de kleine baan motoren op het grote circuit gereden, maar een race wordt nieuw voor mij”, lacht de scholier van het Carmel College. “Eerst veel leren en vooruitgang boeken. Ik heb zin in het trainingskamp waar ik voor het eerst op de motor stap. We gaan ook de meeste vrijdagen voorafgaand aan de races trainen.” Het talent houdt zijn conditie op peil op de mountainbike en loopt regelmatig hard. “Ik moet wel wat vaker naar de sportschool voor wat meer spierkracht”, merkt hij tot slot op, als hij voor het eerst even op de motor plaatsneemt.
“Julian sprong er op het junior track van Assen wel uit”, vertelt Berry Klein, de voorzitter van START-racing. “We moeten kiezen uit het talent wat voorhanden is, Julian is jong en het is voor ons een uitdaging om met een jonge jongen als Julian verder te gaan. Het gaat erom dat we na een paar jaar een goede coureur kunnen neerzetten voor een vervolgstap. Nu eerst kijken wat er in Spanje tijdens de voorjaarstraining gaat gebeuren. Alle kikkers zitten weer in de kruiwagen, sponsoren en crew zijn gebleven waarbij we het team nog aanvullen met een jonge monteur in opleiding.”
Net als vorig seizoen gaat het team weer van start in de IDC Supercup 600, waarvoor op zaterdag 6 april de eerste race op het TT-circuit verreden gaat worden. Op 23 maart is er nog de teampresentatie, waarbij het rijden van van Kalkeren in Spanje zeker aan bod zal komen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.