Zwemuurtje speciaal voor (ex-)kankerpatiënten

0269027_Foto_persbericht_zwemuurtje.jpg
V.l.n.r.: Irma Veneman (Vechtgenotenhuis) Jenny Meijer (Zwembad De Slag) Zandra Muis (Saxenburgh Medisch Centrum).

REGIO – Omdat bewegen bij kanker wordt aangeraden, start vanaf januari in zwembad De Slag in Hardenberg een speciaal zwemmoment voor de doelgroep ‘Zwemmen met en na kanker’.

Vanuit het Vechtgenotenhuis en vanuit De Slag wordt het gezien als een pilot, om te ervaren of er behoefte aan is. Ook Saxenburgh Medisch Centrum is hierbij betrokken en er vindt afstemming plaats met de oncologisch fysiotherapeut.
Vanaf 9 januari wordt het doelgroepenbad vrijgehouden voor dit zwemmoment. Iedere tweede dinsdag van de maand van 13.45 tot 14.30 uur zijn belangstellenden welkom. Voor deze tijd is gekozen omdat dit een rustig moment is in het zwembad. Gediplomeerd zweminstructrice Jenny Meijer begeleidt de doelgroep en naast inspanning-/ bewegingsoefeningen kan ze ontspanningsoefeningen geven (op basis van hydrotherapie). Ook is er een vrijwilliger van het Vechtgenotenhuis aanwezig. Na afloop is er gelegenheid om met elkaar een kopje koffie of thee te drinken in de koffiecorner. Bel voor meer informatie naar Irma Veneman: 06-24541789 of kijk op

www.vechtgenoten.nl

 

Foto: Zwembad De Slag

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.