Zoekplaatje

0270162_Zoekplaatje.JPG

 

OMMEN – De fotowerkgroep van het Cultuurhistorisch Centrum vraagt uw hulp bij het beantwoorden van vragen over bijgaande foto.

Met het zoekplaatje van deze week, wordt het jaar 2023 afgesloten. Het ‘carbidschieten’ op oudejaarsdag is een Ommense traditie die in een aantal buurtschappen door enthousiaste vrijwilligers wordt beoefend. Het geluid van de doffe knallen is te horen in heel Ommen. Op 31 december 2014 is een lid van de buurtvereniging ‘Rond de Regge’ druk bezig op de Besthemeresweg, de vlam onder de melkbussen te ontsteken. De fotowerkgroep zou graag de naam weten van deze ‘aansteker’.

Reacties op deze foto kunnen worden gestuurd naar: info@museum-ommen.nl onder vermelding van zoekplaatje 043-2023 of in de bus worden gedeponeerd bij de molen, den Oordt nummer 7 in Ommen. Op de donderdagmiddagen tussen 14.00 uur en 16.30 uur zijn belangstellenden van harte welkom op dit adres. Verder is het fotoarchief altijd in te zien via www.museum-ommen.nl en https://collectiebank.nl/beeldbank/start. De werkgroep dankt Bertus van Elburg die op het zoekplaatje 042-2023 op de achtergrond van het groepje meisjes, dus in de lunchroom, zijn moeder heeft herkend.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.