Voetbal regio Dalfsen

0269063_Nieuwleusen.jpg
Spelmoment uit de wedstrijd Barbaros tegen de Nieuwleusenaren - Foto: S.V. Nieuwleusen.

In verband met de sneeuwval waren een aantal voetbalvelden afgelopen weekeinde niet bespeelbaar. Afgelast werden de wedstrijden van S.V. Dalfsen tegen DZC. V.V. Lemelerveld tegen Delden en V.V. Hoonhorst tegen S.V. Zwolle. Dalfsen speelt komende zaterdag om 14.30 uur uit tegen Hulzense Boys, V.V. Hoonhorst gaat zondag op bezoek bij V.V.Vilsteren en V.V. Lemelerveld speelt uit tegen DTC’07 in Lattrop-Breklenkamp.

ASC’62 doet wat het moet doen tegen DKB

ASC’62 speelde uit tegen DKB in De Krim en won verdiend met 2-4. De Dalfsenaren kwamen niet in de problemen tegen deze altijd lastige tegenstander. Na een kwartier spelen kwam ASC’62 op voorsprong. Chiel Pasman tikte een voorzet van Wouter de Boer goed binnen. In de 30e minuut werd de score verdubbeld door van Matthijs van Gelder op aangeven van Jorden Volkerink. De bezoekers verzuimden vervolgens om de score verder uit te breiden. Ruststand 0-2. Na de hervatting kwam ASC’62 niet scherp uit de kleedkamers. De ploeg riep de tegentreffer van Renker zelf over zich af (1-2). De wedstrijd werd even spannend, maar na vier minuten was de marge van twee doelpunten weer hersteld. Erik Bos werd onderuit gehaald binnen de beruchte lijnen en Pasman was de man die vanaf de penalty stip het klusje ging klaren (1-3). Bij ASC’62 volgden enkele wissels, Jord Stevens kwam voor Pasman en Bram Paarhuis verving Erik Bos De thuisploeg legde zich op voorshands nog niet neer bij een nederlaag en zocht volop de aanval. Dat leidde tot enkele goede scoring mogelijkheden, maar keeper Thom Scherpenkate stond op zijn post. Twintig minuten voor tijd viel de definitieve beslissing en was het verzet van de thuisploeg gebroken en schoot Matthijs van Gelder de 2-4 eindstand binnen op aangegeven van Wouter Boer. Zaterdag speelt ASC’62 om 14.30 uur thuis tegen SVM Marknesse.

Zure nederlaag S.V. Nieuwleusen

S.V. Nieuwleusen leed afgelopen zaterdag in Hengelo tegen Barbaros, een zure en onnodige 2-1 nederlaag. Door blessures moest trainer Jeroen Elzinga wat schuiven in zijn formatie, Roy Bollemaat schoof door naar het middenveld. Grote blikvanger bij de Barbaros was Douglas Franco Teixeira, de oersterke centrale verdediger die zich als geboren Braziliaan tot Nederlander liet neutraliseren en in 2010 landskampioen werd met FC Twente. In de 1e helft een onherkenbaar s.v. Nieuwleusen. Normaal wordt er vanaf het begin druk gezet op de tegenstander maar nu wachtte de ploeg af en leek ontzag te hebben voor de tegenstander. Hierdoor kon Barbaros naar hartenlust combineren. Het 1e gevaar kwam in de 4e minuut toen Douglas een vrije trap net naast kopte. In het eerste kwartier ontsnapte In 16e minuut kreeg Nieuwleusen een tegenvaller te verwerken toen Thomas Koobs met een hamstringblessure het veld moest verlaten. Hij werd vervangen door Ruben Brinkman. Na een half uur spelen kwam Barbaros op een 1-0 voorsprong door een afstandsschot van Babuloglu. Hij plaatste de bal vanaf de middenlijn over Tim Hoogenkamp die net te ver voor zijn doel stond. Na de hervatting een geheel ander spelend Nieuwleusen dat met veel inzet op zoek ging naar de gelijkmaker. De vele meegereisde supporters moesten hier lang op wachten. Een kwartier voor het einde kreeg keeper Cekiz een schot van Ruben Brinkman niet onder controle, waardoor Randy Vink in de rebound de bal binnen kon tikken. Hierna leken de oranjehemden alsnog de wedstrijd naar zich toe te trekken. In de 85e minuut kwam Vink los van Douglas maar zijn schot belandde op de paal. Vink kreeg nog een grote kans maar hij stuitte tot twee keer toe op Cekiz. Het leek op een gelijkspel af te stevenen maar in de 90e minuut, verdween een zondagsschot van Ahmadi onhoudbaar in de bovenhoek. Eindstand 2-1. Zaterdag speelt om 14.30 uur Nieuwleusen thuis tegen Gramsbergen. Dit is de laatste wedstrijd voor de winterstop.

Jeroen Elzinga en S.V. Nieuwleusen verlengen samenwerking

S.V. Nieuwleusen is verheugd dat de samenwerking met hoofdtrainer Jeroen Elzinga met een seizoen is verlengd, tot de zomer van 2025. De clubman gaat daarmee zijn zesde seizoen tegemoet als hoofdtrainer van de oranjehemden. Onder leiding van Elzinga maakte de club de afgelopen jaren een flinke sportieve opmars. Na het overtuigende kampioenschap in de 3e klasse, eindigde zijn ploeg vorig jaar als derde in de 2e klasse. Daarmee wist het zich te plaatsen voor de nacompetitie, waar het sprookje in de eerste ronde eindigde. Dit seizoen maakt het team vooralsnog deel uit van de brede kopgroep, maar wist het zich al wel te belonen met de eerste periodetitel. Paul van den Bergh, voorzitter van de Voetbal Technische Commissie, toonde zich content met de verlenging; “Jeroen is een belangrijk onderdeel van dit succesvolle team. Met zijn toewijding aan de club, tactische inzicht en zijn vermogen om het beste uit de spelers te halen, drukt hij een onmiskenbare stempel op het team.” Club en trainer kijken daarmee samen vol vertrouwen uit naar het vervolg van de ingeslagen weg, en de sportieve ambities van de club.

USV niet opgewassen tegen werkvoetbal IJhorst

Één zwaluw maakt nog geen zomer. Dat spreekwoord gaat ontegenzeggelijk op voor de voetbalprestaties van USV. Vorige week speelde het een uitstekende wedstrijd in en tegen Wijster maar tegen IJhorst kreeg dat goede resultaat geen passend vervolg.USV wist na de wedstrijd van vorig jaar als geen ander dat er met oogstrelend of mooi voetbal niet zo eenvoudig een wedstrijd in IJhorst gewonnen kan worden. Desondanks trapte USV volledig in de val die coach Gerald Kreuze van IJhorst had opgezet. Ook nu was USV in het grootste deel van de wedstrijd speltechnisch de bovenliggende partij. De IJhorstenaren compenseerden hun voetballende tekortkomingen met een tomeloze inzet. Grote mannen aan de kant van IJhorst waren doelman Timo Weemink en aanvoerder Cristiaan Drogt. Deze beide inspirators zorgden ervoor dat USV met name in de tweede helft nauwelijks enige uitgespeelde kansen kon creëren. De mogelijke winst had USV daarvoor al laten liggen. Leon Kooiker kwam in de 12e minuut na goed voorbereidend werk van Ian Vlierman oog in oog met Weemink maar zag zijn inzet gestuit door de uitblinkende keeper. Een vlammend schot van Mark Boerman werd in de 40e minuut door Weemink over het doel getikt. Vlak voor rust kreeg Kooiker uit een corner nog een uitgelezen kopkans maar deze scheerde rakelings over het IJhorster doel. Net als in de eerste helft bleef de thuisploeg na de hervatting loeren op dat ene kleine kansje en dat kwam er ook. In de 55e minuut ging USV defensief in de fout en Kyan Arends profiteerde daar gretig van (1-0.) Met een aantal wissels probeerde coach Mathijs van Faassen hierna nog de bakens te verzetten. Naast een tweetal vrije trappen en diverse hoekschoppen zag USV geen kans meer de verdediging van IJhorst te verrassen. De thuisploeg kreeg in de slotfase zelfs nog een tweetal uitstekende mogelijkheden om de marge te vergroten. Eindstand 1-0. Zondag staat voor USV op sportpark Hulsterlanden om 14.00 uur de thuiswedstrijd tegen Zwartemeerse Boys op het programma. Een volledig onbekende tegenstander voor de blauwwitten.

Verslag: Evert Jan Goos

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.