Vince Siero liet zijn haar groeien én afknippen voor een goed doel

0268993_Vince_Siero2.JPG
Vince Siero (12) uit Dalfsen liet drie jaar zijn haar groeien en liet het deze zomer afknippen. Door het te doneren aan de Stichting Haarwensen helpt hij andere kinderen aan een pruik of haarstuk.

DALFSEN – Kort voor de zomervakantie ging de schaar erin en sindsdien bewaart Vince Siero zijn afgeknipte lokken in de vorm van twee samengebonden vlechten. Hij wil ze te zijner tijd aanbieden aan de Stichting Haarwensen in Mijdrecht als hij ook de benodigde 1500 euro bij elkaar gespaard heeft.

De jonge Dalfsenaar, die begin november 12 jaar werd, besloot op zijn 8ste zijn haar te laten groeien voor een goed doel. “Ik had ergens gelezen dat je haar kunt doneren, zodat ze er een pruik of haarstukje van kunnen maken voor kinderen die dat nodig hebben.” Hij doelt op het initiatief van Stichting Haarwensen, die haarwerken schenkt aan kinderen die hun eigen haar zijn kwijtgeraakt als gevolg van een ziekte, medicatie of een medische behandeling. Kinderen kunnen ervoor kiezen om hun haar te laten groeien en dat te laten afknippen als het minimaal 35 centimeter lang is. Omdat het maken van een haarwerk geld kost, mogen de schenkers ook een bedrag van 1500 euro bijeenbrengen door hun actie te laten sponsoren. Vince heeft daarvoor gekozen en hij is al aardig op weg: de teller stond afgelopen week op 953 euro en 50 cent.

Gestimuleerd

De deelname van Vince is opmerkelijk. Hij kent geen leeftijdgenoten die daadwerkelijk haar nodig hebben, maar besloot ertoe nadat hij erover las. Of zijn familie blij was met het voornemen? “Het kwam echt bij hemzelf vandaan”, zegt zijn moeder Nicole. “Maar ik vond het een goed idee en heb hem er ook in gestimuleerd. Het laat zien dat hij geeft om een ander en ik vind dat wel belangrijk. Ik werk zelf in de zorg, misschien dat dat onbewust heeft meegespeeld.” Hoe reageerde zijn omgeving? “Kinderen op school vonden het wel stoer toen ik erover vertelde”, zegt Vince. “Heel af en toe is lang haar lastig, want ik droeg het meestal los. Alleen op school deed ik het wel in een staart. Toen ik de 35 centimeter gepasseerd was, vond ik dat een mooi moment om het te laten knippen. Net voor de zomer, ook omdat ik daarna op scoutingkamp ging. En bij die activiteiten is lang haar gewoon niet zo praktisch.” Kapster Esmee van de Beautyloods in Dalfsen zette de schaar erin en gaf Vince weer een kort kapsel.

Overdragen

De sponsoractie van Vince kreeg een boost toen er een tijdje geleden een bericht over verscheen op Dalfsennet en ook RTV Oost besteedde er aandacht aan. Vince, de jongste van de twee broers uit het gezin, hoopt dat er de komende tijd nog genoeg geld bij komt. Hij en zijn moeder willen te zijner tijd zowel het haar als het bedrag overdragen op het kantoor van de Stichting Haarwensen in Mijdrecht. “Je kunt het geld ook gewoon overmaken op hun rekening, maar we vinden het leuk om de actie op deze manier een mooie afsluiting te geven”, aldus Vince. “En zo weet ik zeker dat ik een ander kind blij kan maken.”

Wie de actie wil steunen, kan een bedrag overmaken op rekeningnummer NL57 RABO 038 382 8902 t.n.v. Nicole Siero, Dalfsen.

Tekst/Foto: Hans Keesmaat

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.