Twenterand en Ommen vaste partners publieksdiensten

0270544_Foto_burgemeester_Ommen_en_wethouder_Twenterand.jpg

OMMEN – Sinds januari dit jaar werken de gemeenten Ommen en Twenterand samen op het gebied van publieksdiensten. Dit betekent dat Twenterand alles regelt voor inwoners van de gemeente Ommen als het gaat om ID-kaarten, paspoorten, rijbewijzen, geboorteaangiftes en verhuizingen.

Ook de organisatie van de verkiezingen en de begraafplaatsadministratie horen bij het takenpakket. Dit doet de gemeente Twenterand met een vast team medewerkers dat werkt vanuit het gemeentehuis in Ommen. De samenwerking is dit jaar van beide kanten goed bevallen. Voor burgemeester Hans Vroomen (Ommen) en wethouder Arjan Hof (Twenterand) reden om hun handtekening te zetten onder een vaste samenwerking voor de komende jaren.
Burgemeester Hans Vroomen: “Ommen is een compacte gemeente. Dit betekent dat we een deel van onze werkzaamheden zelf uitvoeren. Het andere deel besteden we uit of pakken we op in samenwerking met partners. Veel inwoners hebben vooral met de gemeente te maken als het gaat om ID-kaarten, paspoorten en rijbewijzen. Goede en betrouwbare dienstverlening vinden we daarbij heel belangrijk. Daarom zijn we begin dit jaar de samenwerking gestart met Twenterand. Dit vindt vooral achter de schermen plaats. Voor onze inwoners is er weinig veranderd en zij kunnen nog steeds terecht in ons eigen gemeentehuis in Ommen. Ik ben blij met deze fijne samenwerking en kijk uit naar de samenwerking in de komende jaren.”

De schouders eronder

Dankzij de samenwerking is het Team Publiekszaken Ommen-Twenterand sterker. “Daar profiteren beide gemeenten van”, merkt wethouder Arjan Hof van Twenterand op. “We hebben duidelijke afspraken gemaakt over die samenwerking voor de komende jaren. We zetten samen de schouders eronder. Als blijk van waardering voor onze samenwerking heb ik mijn collega een replica van een Vroomshoops kunstwerk gegeven. De levende piramide van Vroomshoop symboliseert de onderlinge verbondenheid waarmee mooie dingen bereikt kunnen worden. Dat wens ik ons ook toe in onze samenwerking.”

Vaste gezichten

Op het oog is er afgelopen jaar weinig veranderd. Inwoners van beide gemeenten kunnen nog steeds terecht in hun eigen gemeentehuis voor ID-kaarten, paspoorten, rijbewijzen en andere burgerzaken. Hiervoor kunnen zij zelf een afspraak via de website van hun eigen gemeente maken. Aan de balie kunnen zij nog steeds rekenen op de vaste gezichten en op betrouwbare dienstverlening.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.