Tino Stoop volgt Rehim Duman op bij vrouwen FC Ommen

0269332_trainer_Tino_Stoop_Vr_1.JPG

OMMEN – Tino Stoop is per direct ingestapt als hoofdtrainer bij het eerste vrouwenteam van FC Ommen. De geroutineerde oefenmeester uit Almelo is de opvolger van Rehim Duman, wiens contract na overleg is ontbonden. De technische commissie van FC Ommen zegt verguld te zijn per direct een opvolger te hebben gevonden voor Duman. Stoop staat in ieder geval tot aan het eind van dit seizoen onder contract bij FC Ommen, met een optie voor verlenging.

Tino Stoop was in zijn jonge jaren, we spreken over de jaren 80 en 90 van de vorige eeuw, als voetballer actief op het hoogste amateurniveau, bij DETO in Vriezenveen. Na zijn actieve periode als voetballer ontwikkelde hij zich op trainers- en coachgebied. De 60-jarige sportfanaat heeft ruime ervaring in het (vrouwen)voetbal en ook in andere sporten is hij geen onbekende. Zo is hij momenteel hoofdtrainer bij de vrouwen van Hockey Club Twente in Hengelo en stond in het verleden als voetbalcoach aan het roer bij onder meer Stevo in Geesteren, het Zwolse Be Quick ’28, HZVV in Hoogeveen en DZC ’68 uit Doetinchem. Daarnaast was hij als tweede man, vrouwencoach of hoogste jeugdtrainer actief bij clubs als HHC Hardenberg, De Tukkers (Albergen), Spakenburg en Rohda Raalte. Naast een bestaan als voetbal- en hockeytrainer leidt Stoop aspirant-trainers op in dienst van de KNVB en is tevens opleidingsdocent bij het CALO (Lerarenopleiding Lichamelijke Opvoeding) in Zwolle, waar hij diverse sportopleidingen verzorgt.

De technische staf van FC Ommen heeft er alle vertrouwen in dat met Stoop het gat dat Duman heeft achtergelaten adequaat is opgevuld en wenst hem alle succes in de missie om plezier, vertrouwen en resultaat terug te brengen bij het stroef draaiende eerste vrouwenteam van FC Ommen. “Tino is sterk in het motiveren en enthousiasmeren van spelers, plus het organiseren en creëren van de juiste voorwaarden om spelers beter te laten functioneren, zowel individueel als in teamverband.”

 

Tekst: Willem Lampe

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.