Sportclub Lemele slacht Koninklijke UD en pakt periodetitel

0270139_Lemele_-_UD_-_3.jpg
Op een koude donderdagavond in december pakte sportclub Lemele de eerste periodetitel. Koninklijke UD uit Deventer werd overtuigend met 6-0 verslagen.

LEMELE – Op een winterse donderavond, in de aanloop naar de zalige dagen had sportclub Lemele de kans het eerste prijsje van dit seizoen in de wacht te slepen. Het enige dat telde in de ‘inhaalwedstrijd bij kaarslicht’ was winst op Koninklijke UD, daarmee ging de eerste periodetitel voor de ploeg van trainer Geert Tichelaar. Let wel: alleen winst volstond. Bij elk ander resultaat was de missie gestrand. Mocht het onverhoopt uitdraaien op een remise of o gruwel, een nederlaag, tegen de bezoekers uit Deventer, dan was de slag verloren. De slag hè, nog niet de oorlog, want de weg naar het ultieme doel, de titel, is nog lang en kent vele hindernissen, obstakels en andere concurrenten die azen op de absolute hoofprijs en de daarmee gepaard gaande directe promotie.

Oké, laten we niet voor de muziek uit lopen. Natuurlijk wil je je zo snel mogelijk verzekeren van een prijs, maar een periodetitel is niet meer dan een lot, een startbewijs in de strijd om promotie. Bovendien: als koploper de winterstop ingaan is leuk, maar de titel ‘winterkampioen’ is slechts officieus en geen stuiver waard, al is het wel een fraai gezicht als je het clubgebouw inloopt en een blik op het bord met de ranglijst van 5C werpt. Daar kun je rond de feestdagen een paar weken lang kwijlend en zwijmelend van genieten als clubman. Ter afsluiting van de overpeinzing: om als de tambour-maître van klasse 5C de winterstop in te gaan, moest UD over de knie. Dus ging Tichelaar en zijn ‘wolvenroedel’ op jacht naar herovering van de leidersstaf. Op een avond waar je het liefst met de bips bovenop de warme kachel zit, deed hartverwarmende inzet, bij toeren oogstrelend voetbal en een gunstig resultaat de winterkou vergeten.
Sportclub Lemele gaat de winterstop niet in als jager, maar als prooi. Bovenaan komen is mooi, bovenaan blijven nog mooier. Dit is het uiteindelijke doel, maar de equipe van Tichelaar verzekerde zich alvast van een lot. De eerste periodetitel gaat naar de Zandeinde-bewoners. Koninklijke UD legde de Lemelers geen strobreed in de weg.

Vanaf het eerste fluitsignaal van arbiter Gerard Reins was duidelijk dat Lemele op een missie was. Fel en agressief werd gestart en niet te vergeten doeltreffend. 1.33 op de klok. De bal rolt voor de witte muiltjes van Yoran Bakhuis en boem, raak. Pikstart. Na de 1-0 is het eenrichtingsverkeer richting sluitpost van Utile Dulci, wat zoiets betekent als ‘het nuttige met het aangename’. Aangenaam werd het geen moment voor de Koninklijke uit de koekstad. Bakhuis tekent halverwege het eerste bedrijf voor zijn tweede en voltooit direct na de thee zijn trilogie. 3-0, hang de slingers maar op, zet het bier maar koud en de pan met vet op het vuur. Lemele blijft gretig Tim Schotman doet zijn familienaam eer aan en treft twee keer doel. Tichelaar haalt twee belangrijke pionnen van het veld (Kleinlugtenbeld en Bakhuis), die met zichtbare tegenzin het veld verlaten. Het zegt iets over de gretigheid van zijn ploeg. Yur Hekman staat nog droog, maar de spits van dienst mag het halve dozijn volmaken. 6-0 in een wervelende voetbalshow, met als tastbaar resultaat het binnen hengelen van de eerste periodetitel.

Trainer Tichelaar gaf zijn vertrouwen aan: Ruan Weelink, Damien Dijk, Job Willems, Remon Kleinlugtenbeld (70. JR Phikroh-ngam), Ruben Schottert (57. Wytze Schrier), Erik Lubbers, Robin Schoenmaker (aanvoerder), Tim Schotman, Yoran Bakhuis (70. Stijn Horsman), Yur Hekman en Jelmer Kleinjan.
Stand 5C Oost: Lemele 10-24, Noord Veluwe Boys 10-23, HTC 10-22, Sportlust 11-22, Wijthmen 9-15, Mariënheem 10-15, Zalk 11-13, UD 9-12, MVV ’69 10-12, Kampen 11-7, VSW 11-5 en SVV ’56 10-3.
 

Verslag: Willem Lampe

Meer foto's

Yoran Bakhuis had met drie treffers een groot aandeel in de 6-0 winst van Lemele tegen UD.
Geert Tichelaar oefenmeester in Lemeler dienst maakt van een blessurebehandeling gebruik om zijn ploeg te instrueren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.