S.V. Nieuwleusen JO19-1 kampioen

0270560_JO19-1_Kampioen.jpg
Staand van links naar rechts: Frits-Jan Westerman (teammanager) Lars Herssevoort Rinse Visscher Tomas Hoekman Yesper Makkinga Maik Harink Thijmen van Dijk Luuk Aafjes Jim Marsman Chris Bollemaat Joris Kreule Jos Gruppen (trainer) Wessel Westerman en Mark Hekkert (teammanager).

NIEUWLEUSEN – Sinds het seizoen 2022-2023 wordt er bij de jeugd gevoetbald in fasen. S.V. Nieuwleusen JO19-1 is op zaterdag 15 december kampioen geworden van fase 2. De competitie bestaat uit drie fasen: fase 1 is bekervoetbal, fase 2 is de reeks tussen de herfstvakantie en de kerstvakantie en fase 3 is de reeks na de kerstvakantie tot de zomerstop.

Hoewel fasenvoetbal een positief effect zou moeten hebben op de gelijkwaardigheid van de competities, was dat in fase 2 ver te zoeken. Fase 1 werd in de 2e klasse winnend afgesloten. Dit betekent dat in januari een vervolg gegeven kan worden in de bekercompetitie. Een trip naar VV Hellendoorn staat dan op het programma.

Bekende strijdwijze

Door de winst in fase 1 was promotie naar de 1e klasse een feit. Een klasse met meer weerstand en gelijkwaardigheid, maar ook nu staken de mannen van trainer Jos Gruppen er met kop en schouders bovenuit. De laatste tegenstander, WVF JO19-2, werd in de alom bekende strijdwijze opgepakt en de 1e beste kans werd direct verzilverd door de hardwerkende Maik Harink. Deze snelle voorsprong bracht verlamming en slecht spel. Eerlijk is eerlijk: JO19-1 zakte daarna massaal door de ondergrens. Echter, door goed keeperswerk van Thijmen van Dijk bleven de oranjehemden in de race voor de overwinning. Zonder thee, 3 verse krachten en een donderspeech van Jos werd de 2e helft aangevangen. Binnen 10 minuten stond er al 0-3 op het scorebord. Nico Zenderink en Jorn Hoeve waren de gelukkige mannen die de bal als laatste raakten en de keeper verbouwereerd achterlieten. Dat door Rinse Visscher uiteindelijk ook nog een 4e goal werd gescoord, is meer voor de statistieken. De wedstrijd was gespeeld en het feest kon beginnen. De vraag voor nu is: mag S.V. Nieuwleusen JO19-1 nu naar de hoofdklasse?

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.