Reparatietijd in Koekange is te kort voor FC Ommen

0270177_FC_Ommen_-_Kelly_-_1.jpg
Een stunt bleef uit voor trainer Mike Kelly en FC Ommen de 3-2 achterstand kon in slechts elf minuutjes ballen niet worden weggepoetst.

KOEKANGE – Op 4 november j.l. werd de wedstrijd Vitesse ’63 – FC Ommen bij de stand 3-2 stilgelegd door arbiter Remco Paulusma. Jeroen van den Berg van de thuisclub liep een horrorblessure op aan de enkel en moest per ambulance het veld af. Het oponthoud duurde meer dan een half uur, de schrik zat er in en de animo bij spelers en staf was begrijpelijkerwijs weggevloeid. Op dat moment was er nog een minuutje of elf te gaan. De thuisclub hing op dat moment in de touwen. FC Ommen had zich door een fel en agressief gestart Vitesse ’63 laten aftroeven, maar had zich herpakt en was na een hopeloze 3-0 achterstand teruggekomen tot 3-2. Wat er gebeurd zou zijn als Van den Berg niet getroffen was door de pechduivel weet geen mens. Het staat in de sterren geschreven. Iedereen heeft daar zo zijn eigen theorie en speculatie over.

De realiteit is dat Kelly zaterdag met zijn manschappen naar Koekange moest om de tijd vol te spelen. Tja, wat moet je. Alles op de aanval maar, niets te verliezen. Opties genoeg: veldspeler op het doel, of geheel in de geest van zeeheld Karel Doorman ‘ik val aan, volg mij!’ Niets te verliezen, maar mogelijk een puntje te winnen, het leek op voorhand het hoogst haalbare. Geen mens die er op in durft te zetten, maar oké, het moet toch, het is maar even, dus trap in dat gaspedaal en broez’nnnnn!

Missie mislukt. “We hebben vanaf de eerste seconde alles op de aanval gegooid”, vertelde Kelly na afloop. “Helaas. We hadden nog een mooie kans via Maarten Bel, maar zijn inzet ging voorlangs. De tijd was gewoon te kort. We moesten improviseren, omdat sommige jongens op vakantie waren of in de gestaakte wedstrijd al waren gewisseld. Die mochten dus niet starten.” De keuzeheer van FC Ommen deed een stevige ‘verouderingsslag’ en deed een beroep op een trio ‘golden oldies’ De Groot, Tip en Legebeke. Dat moet kunnen voor elf minuutjes gas. Helaas geen ‘Huup, huup, barbatruc’. Een mirakel bleef uit.

De elf die moesten zorgen voor een mirakel in Koekange: Stefan Kortman, Rens van de Wolfshaar, Robin Meijerink, Harm-Jan Tip, Wesley Mulder, Jeroen Legebeke, Maarten Schoemaker, Maarten Bel, Sydney Flim en Rik-Jan de Groot en Robbert-Jan Hamberg.

Stand 3D Noord: FC Meppel 10-25 Be Quick ’28 11-23, ASC ’62 11-20, Rouveen 10-19, Vitesse ’63 10-17, SVM Marknesse 10-16, FC Ommen 10-15 (19-14), De Weide 10-15 (15-15), DESZ 10-14, Elim 10-9, Dedemsvaart 10-7 (17-31), Klazienaveen 10-7 (8-32) en DKB 10-1.

Verslag: Willem Lampe

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.