Politiek Verwoord: CDA

0269053_CDA_Dalfsen_logo.jpg

DALFSEN – Verschillende politieke partijen uit de gemeente geven hun actuele standpunten weer. Deze week is Miriam Veldkamp van het CDA aan het woord.

Licht

Waar voor sommigen in onze gemeente de kerst al half november begon, zijn we nu dan écht in de Adventstijd aangekomen. Vlaggenmast-kerstbomen en winterse dorpsgezichten à la Anton Pieck sieren de huizen en straten. Met een beetje mazzel komt er nog sneeuw bij en dan is het plaatje compleet. De gemene deler is gezelligheid, een begrip wat in het buitenland moeilijk te vertalen is. Want hoe leg je nu uit aan welke voorwaarden onze gezellige, Sallandse knusheid moet voldoen?!
Gezelligheid komt zo mooi tot z’n recht door licht. De kerstverlichting, de kaarsjes en mooie versieringen in de winkelstraten. Licht is schaars in deze tijd en het is misschien juist daarom dat we er zo naar verlangen. Vanuit mijn werk in de zorg weet ik dat vitamine D onder andere gegeven wordt aan ouderen die voor een langere periode niet of nauwelijks buiten komen. Ons lichaam heeft licht nodig voor een goede afweer en sterke botten. Goede reden om er samen weer eens op uit te gaan in ons mooie buitengebied!

Lucht

Het licht brandt en de lucht is vol verwachting. Een opkomst van 88,5 procent in onze gemeente gaf aan dat de afgelopen Tweede Kamer verkiezingen bij veel mensen op de agenda stond. Goed dat er zoveel inwoners zijn die van dit recht gebruik gemaakt hebben. Er zijn zorgen en er is gezocht naar oplossingen. De een verbindend, een ander met gestrekt been. Als CDA Dalfsen hebben we hier op verschillende manieren aandacht voor gezocht: we stonden onder andere op de Beurs in Nieuwleusen, lijsttrekker Henri Bontenbal stelde zich voor in De Trefkoele en nr. 6 op de lijst Hilde Palland kwam op de koffie in Hoonhorst. Veel goede gesprekken met oude bekenden en inwoners met lokale aandachtspunten en tips. Hier waren we blij mee ! Ook werd er gesproken over de enorme hoeveelheid aan landelijke partijen en de wijze waarop de aandacht van de stemmers geprobeerd werd te vangen. Hopelijk is er inmiddels zicht op een coalitie die op een fatsoenlijke manier aan de slag gaat, want er is landelijk en hier in Overijssel veel te doen!

En oliebollen

Tja, en dan blijf ik met de oliebollen zitten. Elk jaar ben ik weer van plan om ze zelf te bakken, maar tot nu toe is de Jeugdsoos in Hoonhorst altijd weer een prima excuus geweest om hier de oliebollen bij te bestellen. Veel te veel, maar ze gaan ook altijd weer op. Dus ga ik nu de lijst tòch invullen en misschien bak ik er, als er zich een creatief moment voordoet, nog wel wat appelflappen bij.
Licht van kerst in aantocht, de lucht vol van verwachting en met die oliebollen komt het vast ook wel een keer goed!
Namens het CDA Dalfsen mag ik u een gezegende kerst toewensen en het allerbeste voor 2024!

Miriam Veldkamp-Bot,
CDA raadslid Dalfsen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.