‘Op zoek naar het voorjaar’ bij landgoed De Horte

0268933_Horte__Gonny_Sleurink.jpg

DALFSEN – Donderdagochtend 21 december om 10.00 uur verzorgt Landschap Overijssel een excursie in de serie ‘OpStap’ Landgoed De Horte. Onder begeleiding van een natuurgids gaan de deelnemers op zoek naar al het moois wat de natuur in deze tijd biedt en wordt er gekeken naar hoe de natuur laat zien dat het voorjaar er aankomt.

Landgoed De Horte is een veelzijdig landgoed, aangelegd begin 17e eeuw in overwegend Franse stijl. De rechte strakke lanen getuigen nog uit die tijd. Verrassende doorkijkjes zijn later ontstaan na aanleg van vrijstaande bomen en slingerpaadjes. Bijzonder is dat het landgoed nog compleet is. Veel gebouwen zijn op de monumentenlijst geplaatst. Het is een belangrijk tuin- en cultuurhistorisch complex. Onder de rijksbescherming vallen onder andere: Huis De Horte, de tuin, ’t Witte Huis, boerderij de Horteboer, de tuinmanswoning, het prieel en de druivenkas. Aan de zuidzijde van het landgoed ligt de kronkelende Emmertochtsloot met natte en droge schrale hooilanden. Kortom, een afwisselende en leerzame excursie met volop natuur en cultuurhistorie.

Aanmelden voor deze excursie kan via de website www.landschapoverijssel.nl/activiteiten. De kosten zijn 5 euro per volwassene en 3 euro per kind. Donateurs van Landschap Overijssel (gezinsleden op hetzelfde adres) of van één van de andere 12 Landschappen kunnen op vertoon van de donateurspas gratis mee.

Foto: Gonny Sleurink

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.