Midwinterhoorn weer van de zolder

0269062_IMG0302.JPG

DALFSEN – Midwinterhoornbloasgroeps Dals’n startte afgelopen zondag op diverse plekken in Dalfsen het blaasseizoen. “Het blazen gebeurt vanaf de eerste zondag van de Advent tot Driekoningen op zaterdag zes januari” zegt één van de bloasers. De groep uit Dalfsen, bestaat uit ruim dertig leden, zowel jeugd, mannen als vrouwen en werd opgericht in 2002. De groep geeft deze demonstraties om onder andere meer bekendheid aan dit oude Sallands gebruik te geven. De vorm van de midwinterhoorn is afgeleid van de rundehoorn. De vroeger hier levende oerossen hadden grote hoorns. “Iedere hoorn van de leden van onze club heeft een andere toon. Daarom blazen we ook nooit tegelijk”. De midwinterhoorngroep Dalfs’n is te beluisteren in Wijhe, in Zwolle en Nieuwleusen. In Dalfsen op 10 december tijdens de Kunstmarkt in de Trefkoele, 13 december bij de Koesafari en tijdens de Kerstmarkt in Dalfsen op 15 en 16 december. De uitgebreide en volledige bloaslieste is te vinden op

www.midwinterhoorndalfsen.nl

Tekst: Evert Jan Goos

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.