‘Manke Jaantie gered door Petrolie Appie’

0270160_Kerstspel.jpg

Bargzangers en Fietsmuseum voeren vrijdagavond weer een kerstspel op

OMMEN – In navolging van het succes van vorig jaar, voeren vrijwilligers van het Historisch Rijwielmuseum op vrijdag 22 december weer een kerstspel op. De museumvrijwilligers doen dat samen met het mannenkoor de Bargzangers uit Lemele. Het vindt plaats op het Kerkplein, het begint om 19.00 uur en het wordt herhaald om 20.00 uur.

De titel van het openluchtspel is ‘Manke Jaantie gered door Petrolie Appie’. Het verhaal speelt zich af in de dertiger jaren van de vorige eeuw, ook wel bekend als de crisisjaren. Het publiek ziet spelers gestoken in oude kleidng en krijgt mooie liedjes voorgeschoteld met komisch taferelen.

Oude fietsen

Behalve dat de toneelspelers een verhaal hebben, geldt dat ook voor de fietsen in het museum. Voorbeelden zijn de fiets van de oude petrolieventer en de driewieler van een invalide. Het is ook een verhaal met een knipoog en een goede afloop. Dit soort verhalen werden met kerst verteld bij de haard of in de schoolklas. Het gaat ook over mensen die zorgen hebben om de winter door te komen of met de kerst alleen zijn. Kortom, het belooft vrijdag 22 december een mooie en sfeervolle avond te worden op het Kerkplein waar het verhaal en kerstmuziek centraal staan. De toegang is gratis.

Tekst: Harry Woertink
Foto: collectie OudOmmen.nl

Vrijwilligers van het Historisch Rijwielmuseum Ommen staan klaar voor het kerstspel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.