Leerlingen Dennenkamp verrassen bewoners Nijenhaghen

0270683_Dennenkamp_-_1.jpg
De leerlingen van obs de Dennenkamp en de bewoners van de Nijenhaghen hebben een goede band en bezoeken elkaar als goede buren regelmatig. Onlangs verraste een delegatie van leerlingen elke bewoner met een kerstkaart annex kerstwens.

OMMEN – Wooncentrum de Nijenhaghen en obs de Dennenkamp liggen op steenworp afstand van elkaar in woonwijk de Dante. Geheel in overeenstemming met het gezegde ‘een goede buur is beter dan een verre vriend’, hebben de leerlingen van de basisschool en de bewoners van het wooncentrum een meer dan goede band met elkaar. Iedere maand staat een gezamenlijke activiteit op het programma, zoals pannenkoeken of pepernoten bakken, sporten of liedjes zingen. De leerlingen zijn kind aan huis in het wooncentrum, net zoals omgekeerd de ouderen thuis zijn op de school en door jongeren wegwijs worden gemaakt in bijvoorbeeld nieuwe lesmethodes en de af en toe niet te doorgronden, digitale wereld. Tijdens het laatste bezoekje aan het wooncentrum hebben de leerlingen aan iedere bewoner een zelfgemaakte kerstkaart uitgereikt en prettige, fijne feestdagen toegewenst. Bovendien zijn in de grote kerstboom in de ontvangsthal zelf gefabriceerde kerstballen opgehangen. Al met al een prachtig initiatief, deze spreekwoordelijke brug tussen jong en oud.

www.dennenkamp.nl

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.