Juweeltjes van vogels te bewonderen in sporthal De Slaghen

0270043_Tuinfluiter_-_8.jpg
In sporthal De Slaghen gaan tientallen keurmeesters zo'n 1500 vogels beoordelen op zaken als formaat kleur en conditie.

OMMEN – Tussen Kerst en Oud & Nieuw, op vrijdag 29 en zaterdag 30 december, verandert de gymzaal van sporthal De Slaghen in een waar paradijs voor vogelliefhebbers. Vogelvereniging De Tuinfluiter is er in geslaagd de Overijsselse Kampioenschappen van de NBvV (Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers) naar Ommen te halen.

Op dit moment is bekend dat ruim 1500 van de mooiste vogels uit de hele provincie in de laatste week van 2023 hun weg naar de gymzaal zullen vinden. De inschrijvingen beloven een grote diversiteit in soorten, kleuren en maten van vogels. De trotse eigenaren kunnen niet wachten om het grote publiek te laten zien waar een uitgebalanceerde en intensieve verzorging van hun gevleugelde huisdieren toe heeft geleid. Er is zelfs aan het dierenwelzijn gedacht. Tijdens de show houdt een dierenarts van Dierenkliniek Ommen een vinger aan de pols. Tientallen keurmeesters uit het hele land beoordelen voorafgaand aan de show alle ingezonden kanaries, tropische vogels en parkieten op zaken als kleur, formaat, tekening en conditie. De beoordelingen van de keurmeesters zijn voor de vogelliefhebbers een belangrijke leidraad om de kwaliteit van hun vogels en hun hobby verder te verbeteren.

Zeventig leden

Organisator De Tuinfluiter is een zelfstandige afdeling binnen de NBvV (Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers). De club telt zeventig leden uit Ommen en omgeving en heeft als thuisbasis het clubgebouw aan de Korenmolen 21 (tegenover grootgrutter Albert Heijn). Het doel van de vereniging is bevordering en verbetering van de vogelliefhebberij door het houden en kweken van vogels in de ruimste betekenis van het woord. Na het grote succes in 2018 is de vereniging er trots op de organisatie van de Overijsselse Kampioenschappen voor de tweede keer in haar bestaan toegewezen gekregen te hebben.

De vogelshow is voor het publiek gratis te bezoeken op vrijdag 29 december van 11.00 tot 21.00 uur en op zaterdag 30 december van 11.00 tot 16.00 uur.

Tekst/Foto: Willem Lampe

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.