Gezellige drukte op het winterfestival in Ommen

0270178_Kerstman.jpg

OMMEN – Het was een gezellige drukte op het winterfestival afgelopen zaterdag. De weersomstandigheden waren deze keer ook beter dan een jaar eerder. Het bleef nagenoeg droog en het was daarom voor velen ideaal om er even op uit te gaan.

Het vele publiek schuifelde langzaam langs de verschillende kerstkraampjes, variërend van mooi opgesierde kerststukjes, wijn, snoep, tot warm gebreide sokken. Er was zang, muziek en variété. Uiteraard ontbrak ook de Kerstman niet.
De kerstmarkt werd gehouden rondom de Hervormde Kerk, de Varsenerpoort, Bermerstraat en de Markt. In de kerk konden bezoekers luisteren naar orgelmuziek en een zangkoor. Ook het fietsmuseum aan het Kerkplein was geopend en had aan belangstelling niets te klagen. Het publiek werd op de kerstmarkt het museum in geluid door de (vervangende) Ommer stadsomroeper.
Om geen enkele attractie te missen had de Stichting Ondernemerfonds Centrum Ommen een wandelroute uitgezet. Het programma omvatte onder andere verrassende kinderactiviteiten en een echte kinderboerderij. Onderweg was er gelegenheid om warme oliebollen, kniepertjes of glühwein en warme chocolademelk te nuttigen. De winkels bleven tot aan het eind van de kerstmarkt geopend.

Tekst/Foto: Harry Woertink

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.