Gemeenteraad Dalfsen roept op tot humanitaire opvang

0270549_refugees-11562451280.jpg
Foto: Pixabay.com

DALFSEN – De gemeente Dalfsen gaat kijken naar plekken in de gemeente om asielzoekers tijdelijk de eerste opvang te bieden. De gemeenteraad ging vorige week in meerderheid akkoord met een door D66 voorbereidde en door CDA, ChristenUnie, PvdA en VVD ondersteund voorstel om bij te dragen aan menswaardige opvang van asielzoekers. Deze belangrijke motie benadrukt de gemeenschappelijke verantwoordelijkheid om bij te dragen aan de humanitaire opvang van asielzoekers, in het bijzonder gezien de huidige crisis in het aanmeldcentrum in Ter Apel. De meeste partijen in de gemeenteraad erkennen de urgentie en de noodzaak om te handelen, vooruitlopend op de landelijke ‘spreidingswet’. D66 Dalfsen ziet het als een kans om solidariteit en toewijding aan menselijke waardigheid te tonen, vooral in deze uitdagende tijden. De indienende partijen zijn trots op de stappen die de gemeente Dalfsen neemt om in deze donkere tijden voor kerst een verschil te maken. Deze motie weerspiegelt de inzet van Dalfsen voor het bieden van veilige en menswaardige omstandigheden voor iedereen die hulp nodig heeft.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.