Gemeente Dalfsen moedigt inwoners aan om deel te nemen aan de Dry January Challenge

0269890_Afbeelding_Dry_January_Challenge_gemeente_Dalfsen.jpg

DALFSEN – Met het oog op het nieuwe jaar spoort de gemeente Dalfsen inwoners aan om deel te nemen aan de Dry January Challenge, een initiatief dat tot doel heeft alcoholische dranken een maand lang te laten staan. Inwoners uit alle kernen worden uitgenodigd om zich vóór 1 januari aan te melden bij een van de teams. Hier kan men online ervaringen delen en deelnemen aan een gezamenlijke inspanning om een maand lang geen alcohol te nuttigen. Bovendien maken de meest actieve deelnemers kans op mooie prijzen.

Wethouder Jan Uitslag benadrukt het belang van deze uitdaging. “De Dry January Challenge is niet alleen een kans om het nieuwe jaar met frisse energie te beginnen, maar biedt ook aanzienlijke gezondheidsvoordelen en kan helpen een gewoonte te doorbreken. Door samen deel te nemen aan deze uitdaging, kunnen we als gemeenschap een positieve impact hebben op onze gezondheid en welzijn.”

Meedoen

Voor meer informatie en om deel te nemen aan de Dry January Challenge kunnen inwoners terecht op www.kerngezonddalfsen.nl. Deelnemers kunnen zich aanmelden bij het online team van het eigen dorp en maken kans op mooie prijzen, waaronder een Dopper voor de eerste 30 aanmeldingen of één van de drie diners bij één van de lokale restaurants voor deelnemers die online het meest hun ervaringen tijdens Dry January delen.

IkPas

Gemeente Dalfsen sluit met de Dry January challenge aan bij IkPas. Dit is een Nederlandse versie van het Dry January-initiatief en wordt georganiseerd door Stichting Positieve Leefstijl. IkPas is er om mensen aan te moedigen om gedurende de hele maand januari geen alcohol te drinken. Het doel is bewustwording creëren over de gewoonte van alcoholconsumptie, de gezondheidsvoordelen van een alcoholvrije maand benadrukken en mensen aanmoedigen om hun relatie met alcohol te heroverwegen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.